Ο Γιάννης Πολίτης στο OPEN TV: Tο πολιτικό σύστημα δεν έχει καταλήξει για το πώς θέλει να επιχειρεί η Αστυνομία (Ώρα Ελλάδος 7, 21/01/2019)

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 07:00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

Καλεσμένοι στο πέμπτο μέρος της εκπομπής της τηλεόρασης του OPEN ήταν επίσης ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

[ Δείτε το 5o μέρος της εκπομπής στον ακόλουθο σύνδεσμο:  Ώρα Ελλάδος (07:00) – OPEN TV – 21/01/2019 ]

Δεν ξέρουμε τι αστυνομία θέλουμε τόνισε ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στο Σύνταγμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, με την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων, λέγοντας πώς η κοινωνία ποτέ δεν είναι ευχαριστημένη από την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, είτε επιχειρεί σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Ειδικότερα ανέφερε ότι “το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταλήξει για το πώς θέλει να επιχειρεί η Αστυνομία”.

“Επίσης, κάθε φορά μπλέκουμε την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου με τη δράση της Αστυνομίας. Αυτά στις δημοκρατίες δεν είναι διαχωρισμένα. Η Αστυνομία πρέπει να επιχειρεί μόνη της, χωρίς να εμπλέκουμε κάθε φορά τον υπουργό και να ζητάμε την παραίτησή του” συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων της εκάστοτε αντιπολίτευσης, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των δυνάμεων της Αστυνομίας.

“Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε διακομματικά και στο διηνεκές. Γιατί ανεξαρτήτως καταστάσεων, είτε πρόκειται για το Πολυτεχνείο είτε για το Σκοπιανό, πάντα θα τα βάζουμε με την Αστυνομία για τον τρόπο που επιχειρεί.”

Επιχειρήσατε να λύσετε ένα διεθνές θέμα με όρους εσωτερικής πολιτικής επεσήμανε ο Γιάννης Πολίτης απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη, και τόνισε ότι η ΝΔ βγήκε πιο ενωμένη από ποτέ μεταπολιτευτικά (και με έναν αρχηγό που δεν τον αμφισβητεί κανείς) παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να την διαλύσει. “Και τι κάνατε μετά; Διαλύσατε το Ποτάμι, διαλύσατε τον κυβερνητικό σας εταίρο που σας στάθηκε, και τώρα επιχειρείτε να διαλύσετε και το ΚΙΝ.ΑΛ., με σκοπό να φτιάξετε τη νέα Κεντροαριστερά, συνέχισε ο δημοσιογράφος.

Το προσωπικό του στοίχημα το έχει κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ένα ποσοστό 25-26%.” ανέφερε επιπλέον, ενώ απηύθυνε ερώτημα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση εκ των προτέρων με την ΝΔ για το Σκοπιανό. Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Πολίτης.

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, με τηλεφωνική σύνδεση, μετέφερε το κλίμα από τη Βόρεια Ελλάδα, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Παρακολουθήστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στον σύνδεσμο: https://www.tvopen.gr/enimerosi/ora-ellados-0700/season/01/episode/0060

Open TVΑντώνης ΔελατόλαςαστυνομίαΓιάννης ΠολίτηςΓιάννης ΣαραντάκοςΙορδάνης ΧασαπόπουλοςΝίκος Φίληςσυλλαλητήριοσυμφωνία ΠρεσπώνΏρα Ελλάδος 07:00