Σ. Παπαδόπουλος, Α. Ασημακοπούλου, Σ. Καρανικόλας, Κ. Μπογδάνος και Α. Περδικάρης στο Χ2 με τον Γ. Πολίτη (Action24, 8/1/2019)

Oι πολιτικοί Σάκης Παπαδόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σπύρος Καρανικόλας και οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αιμίλιος Περδικάρης ήταν οι πρώτοι καλεσμένοι του Γιάννη Πολίτη για το 2019 στην εκπομπή Χ2 στην τηλεόραση του Action24.

[ Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Χ2 8-1-2019 ]

Στην πλούσια επικαιρότητα των ημερών, το ζήτημα της βιωσιμότητας της κυβέρνησης μονοπωλεί το ενδιαφέρον, έπειτα και τους κλυδωνισμούς της σχέσης του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο.

Καθοριστικό κομμάτι σε αυτό το παζλ των εξελίξεων αποτελεί η στάση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον Γιάννη Πολίτη να ζητάει στο ξεκίνημα της εκπομπής τις πληροφορίες του Αιμίλιου Περδικάρη από το ρεπορτάζ του.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου και του Newsit αποκρυπτογράφησε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, η οποία δείχνει το δρόμο για την ψήφιση της Συμφωνίας, όπως είπε. Ειδικότερα, ο Αιμίλιος Περδικάρης ανέφερε ότι η ανακοίνωση του κόμματος διαχωρίζει τη διαδικασία της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Tη ρευστότητα των πολιτικών εξελίξεων επεσήμανε ο διευθυντής Προγράμματος στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 και εκδότης του meaculpa.gr Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Πάνος Καμμένος “μπορεί όντως να είναι με την πλάτη στον τοίχο” καθότι, όπως τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά πολιτικά καταναλώνοντας μέντορες, συνεργάτες, συνοδοιπόρους.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Την πεποίθησή του ότι “η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα” εξέφρασε ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι το σημαντικότερο είναι η σύγκλιση στη βάση επιχειρημάτων και προγραμμάτων τα οποία να τεκμηριώνονται. Σχετικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ο Σάκης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη συμπλήρωση 151 ψήφων εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δική του επιθυμία είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει με ψήφο ανοχής.

“Μια συμπόρευση πολιτική που διαμορφώνεται στη βάση του να διατηρηθούν και οι δύο στην εξουσία” χαρακτήρισε τη σχέση Τσίπρα-Καμμένου η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, μιλώντας για συνεχές θέατρο από πλευράς τους. “Δεν νομίζω ότι είχαν ποτέ μία ιδεολογική συμπόρευση”, συμπλήρωσε. “Στο μυαλό των πολιτών αυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει. Το ζήτημα είναι στο τι θα γίνει όταν θα πέσει η αυλαία”, τόνισε η Βουλευτής.

Κάλεσμα σε όλους του  Έλληνες να είναι “σε επαγρύπνηση γιατί υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας στην χώρα αυτή τη στιγμή” απηύθυνε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όποτε και να έρθει στη Βουλή, όπως έχει δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εάν έρθει ως χωριστό κείμενο. “Το μείζον ζήτημα είναι η σημερινή εικόνα της παραπαίουσας και τυχοδιωκτικής κυβέρνησης ως ένα επιπλέον επεισόδιο φαρσοκωμωδίας με τους Τσίπρα-Καμμένο ως πρωταγωνιστές, τη στιγμή που η χώρα έχει προκλήσεις” είπε επιπρόσθετα ο Αν. Εκπρόσωπος Τύπου.

Χ2 08-01-2019


Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέχεια, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, με το τρίτο μέρος της εκπομπής να είναι πάντα αφιερωμένο στην μαθητική επιχειρηματικότητα, όπως παρουσιάζεται από το ΣΕΝ/JA Greece, αλλά και στις ερωτήσεις νέων επιστημόνων προς τους καλεσμένους.

ΣΕΝ/JA Greece: “Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν το θαύμα που χρειάζεται η Ελλάδα”

 

Οι μέντορες της μαθητικής επιχειρηματικότητας, όπως πολύ γλαφυρά τους χαρακτήρισε  ο Γιάννης Πολίτης παρουσιάζοντάς τους, βρέθηκαν στο στούντιο και μίλησαν για το σημαντικό έργο τους Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, ή αλλιώς JA Greece, το παρακλάδι δηλαδή του μεγαλύτερου εκπαιδευτικός οργανισμού του πλανήτη.

Οι ιθύνοντες των καινοτόμων ιδεών και στυλοβάτες των μικρών μαθητών που επιχειρούν μίλησαν για τον οργανισμό και το έργο του στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως καθώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια του JA Worldwide.

Όπως κάθε Τρίτη, η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece Μαρία Γιαννέτου ήταν εκεί, για να δώσει το λόγο, όχι στους μαθητές αυτή τη φορά, αλλά στους συναδέρφους της.

“Επιτελούμε ένα σπουδαίο και απαραίτητο για την Ελλάδα έργο, και ωθούμε και εκπαιδεύουμε τα παιδιά στη δημιουργία, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το ψηφιακό μέλλον” ανέφερε η Μ. Γιαννέτου για το συλλογικό έργο που παράγει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι φέτος οι μαθητικές επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα ανέρχονται στις 160 από 130 που ήταν το προηγούμενο έτος. “Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν το θαύμα που χρειάζεται η Ελλάδα. Κι εμείς είμαστε εδώ, παράλληλα με το σχολείο, για να τα υποστηρίξουμε”, συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

Μαζί της ήταν ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, η Ελένη Χελιώτη, Υπεύθυνη του προγράμματος Μαθητική “Εικονική Επιχείρηση”, η Σοφία Μανσόλα, Υπεύθυνη του “πτυχίου” επιχειρηματικότητας ESP, και Γιώργος Στέφας, Υπεύθυνος Digital Marketing.

Ο Αργύρης Τζικόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του Σωματείου, του “παρακλαδιού” του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού σε παγκόσμια κλίμακα ο οποίος δραστηριοποιείται σε πάνω από 160 χώρες με τη συμμετοχή πάνω από 10 εκατ. μαθητών στα προγράμματά του σε ετήσια βάση. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι φέτος εισήλθαν στο πρόγραμμα σχολεία από παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, από το Διδυμότειχο, τους Φούρνους Ικαρίας και το Καστελόριζο, όπως σημείωσε ο κ. Τζικόπουλος.

Η Υπεύθυνη του προγράμματος Μαθητική “Εικονική Επιχείρηση”, Ελένη Χελιώτη, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής στα προγράμματα του ΣΕΝ/JA Greece μαθητών από ειδικά σχολεία, με το ποσοστό συμμετοχής σχολείων ειδικής αγωγής να διαμορφώνεται φέτος στο 10% των συνολικών συμμετοχών.

Για ένα πρόγραμμα που επισφραγίζει τη συμμετοχή των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης μίλησε η Μαρία Μανσόλα, Υπεύθυνη του “πτυχίου” επιχειρηματικότητας ESP. Πρόκειται για τη διεθνή πιστοποίηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων για μαθητές 15-19 ετών, η οποία επικυρώνει ότι οι μαθητές του προγράμματος έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες γνώσεις -επιχειρηματικές, οικονομικές- ούτως ώστε να μπορέσουν να στήσουν στο μέλλον τη δική τους επιχείρηση.

Στην πολύτιμη συνεισφορά των χορηγιών αναφέρθηκε ο Γιώργος Στέφας, Υπεύθυνος Digital Marketing του Σωματείου, απευθύνοντας ευχαριστίες στους κυριότερους χορηγούς χορηγούς του: MetLife Greece, Citi Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ. Στέφας σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν σχέδια για ενίσχυση της στήριξης προς το Σωματείο, ώστε να μεγαλώσει και ο οργανισμός ακόμα περισσότερο.

Η εκπομπή έκλεισε με τα ερωτήματα νέων δημοσιογράφων και επιστημόνων προς τους πολιτικούς εκπροσώπους.

Αρχισυνταξία: Eλένη Γκρήγκοβιτς – Σκηνοθεσία: Mανώλης Αγγελάκης

Επόμενο ραντεβού την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στις 23:30 στο Αction24 !

Action 24Αιμίλιος ΠερδικάρηςΆννα-Μισέλ ΑσημακοπούλουΓιάννης ΠολίτηςΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΜαρία ΓιαννέτουΣάκης ΠαπαδόπουλοςΣπύρος Καρανικόλαςσυμφωνία των ΠρεσπώνΣωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)Χ2