Άδωνις Γεωργιάδης στο X2 με τον Γ. Πολίτη, Action24: Εάν οι εκλογές γίνουν πριν υπογραφεί η Συμφωνία και κερδίσει η ΝΔ, δεν θα αναγνωρίσουμε τη Βόρεια Μακεδονία

O Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη, στην τηλεόραση του Action 24 .

Στο πάνελ συμμετείχαν για να σχολιάσουν την επικαιρότητα, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Λιάρος, Νίκος Φελέκης, Νίκη Ζορμπά, Κώστας Μπογδάνος και Φοίβος Κλαυδιανός.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Χ2 23-10-2018 ]

Στην εκπομπή συζητήθηκαν τα απόνερα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, οι απειλές της Τουρκίας για casus belli εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, η πορεία προς τις εκλογές και οι συσχετισμοί δυνάμεων αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και το ζήτημα των συντάξεων που παραμένει διαρκώς στην επικαιρότητα.

Μεταξύ των βασικών σημείων των τοποθετήσεων του Αντιπροέδρου της ΝΔ ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και ότι στην περίπτωση που οι εκλογές πραγματοποιηθούν πριν την ψήφιση της Συμφωνίας, η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών τόνισε ότι το σενάριο του Οκτωβρίου αδυνατίζει, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που “εκάμφθη”.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την εκπομπή και τις παρεμβάσεις των δημοσιογράφων:

Άδωνις Γεωργιάδης
Γιάννης Πολίτης
Αντώνης Λιάρος
Νίκος Φελέκης
Νίκη Ζορμπά
Κώστας Μπογδάνος
Φοίβος Κλαυδιανός

 

Όπως σε κάθε εκπομπή, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) συμμετείχε, εκπροσωπούμενο από την υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Γιαννέτου και παιδιά-επιχειρηματίες.

Στο στούντιο παρευρέθησαν μαθητές από το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης και την «εταιρεία» Silk Road Stories, μαζί με την καθηγήτριά τους. Σκοπός της εταιρείας είναι η συλλογή και μετάδοση ιστορικών πληροφοριών για τον «Δρόμο του Μεταξιού», με έμφαση στην παρουσίαση των στοιχείων του Ελληνισμού.

Μαρία Γιαννέτου

Επίσης, νέοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους καλεσμένους, συμβάλλοντας στη συζήτηση.

Αθηνά Κοροβέση

Action 24X2Άδωνις ΓεωργιάδηςΓιάννης Πολίτης