Frink!: Δωρεάν ποτό στην πόλη σου...

Αν κουράστηκες να επισκέπτεσαι συνέχεια όλο τα ίδια και ίδια μέρη για την διασκέδασή σου, τότε η Frink! φτιάχτηκε ακριβώς για σένα!

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή smartphone για Android και για iPhone,  η οποία μας βοηθάει να ανακαλύψουμε νέα στέκια στην πόλη μας κερνώντας μας ποτό!

Η ιδέα της Frink! γεννήθηκε μέσα σε μια παρέα 4 ατόμων που την αποτελούν ο Κωνσταντίνος Γέρος, ο Πάνος Ξυνός, ο Στέφανος Πρόκος και ο Γιώργος Χαϊλαζόπουλος. Αν και είναι μια επιχείρηση νέας γενιάς (μετράει κάποιους μήνες ζωής) όλα δείχνουν ότι οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι μεγάλες.

Ο Κωνσταντίνος Γέρος, συνιδρυτής της εφαρμογής Frink μιλά στο PolitisOnline.com και μας λύνει όλες τις απορίες.

Οι ιδρυτές του Frink!

Κωνσταντίνος Γέρος, Πάνος Ξυνός, Στέφανος Πρόκος, Γιώργος Χαϊλαζόπουλος

1. Τι είναι η εφαρμογή Frink! και πως λειτουργεί;

To “Frink!” είναι μια smartphone εφαρμογή που σε βοηθάει να ανακαλύψεις νέα bar, pubs και εστιατόρια για να βγεις στην πόλη σου, κερδίζοντας σε αυτά ένα δωρεάν ποτό κάθε βράδυ! Από την άλλη, για τις επιχειρήσεις του κλάδου είναι ένας καινοτομικός τρόπος να προσελκύσουν νέους πελάτες, πρακτικά δωρεάν!

Η λειτουργία της είναι πολύ απλή: οι χρήστες κατεβάζουν το “Frink!”, στα Google Play και App Store, και κάθε μέρα κουνάνε το ηλεκτρονικό shaker της εφαρμογής το οποίo τους λέει αν έχουν κερδίσει ένα frink απόψε (ένα δωρεάν ποτό δηλαδή). Αν έχουν κερδίσει, μπορούν να επιλέξουν σε ποιο από όλα τα bar της εφαρμογής που προσφέρουν απόψε ένα frink θα το πιουν, να το κάνουν κράτηση και το ίδιο βράδυ να απολαύσουν ένα δωρεάν ποτό εκεί, επιδεικνύοντας στο προσωπικό του καταστήματος, ένα ηλεκτρονικό κουπόνι με το κινητό τους.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@frink.biz ή στη σελίδα μας στο Facebook για να τους εξηγήσουμε τη διαδικασία συνεργασίας.

2. Μια εφαρμογή για τη νυχτερινή διασκέδαση. Πώς σας ήρθε η ιδέα; Γιατί frink;

Η ιδέα μας ήρθε συνειδητοποιώντας ότι αν και νέοι και εξωστρεφείς άνθρωποι, συχνάζαμε στα ίδια 4-5 (το πολύ) bar ενώ είχαμε άπειρες άλλες επιλογές στην πόλη.

Σκεφτήκαμε ότι ένας σημαντικός λόγος που δεν το κάνουμε αυτό είναι και οικονομικός: δεν μπορούσαμε να «επενδύουμε» 8 και 10 ευρώ κάθε βράδυ για να γνωρίσουμε νέα μέρη. Οπότε, γιατί να μην εξαλείψουμε ένα μέρος αυτού του ρίσκου και να προσφέρουμε σε χρήστες που θα ήθελαν να βγουν, ένα ποτό δωρεάν ως κίνητρο να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν ένα νέο bar. Και αν τους αρέσει να το κάνουν ένα από τα νέα τους στέκια.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του “Frink!”, το όνομα του οποίου βγαίνει προφανώς από τις λέξεις “free drink”!

Επίσης, η νυχτερινή διασκέδαση είναι μία πάρα πολύ δυναμική αγορά που χρειάζεται συνέχεια νέες ιδέες και τρόπους ανάπτυξης. Το πιο βασικό συστατικό των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου είναι η καθημερινή κίνηση, κάτι που τους προσφέρει το “Frink” πρακτικά χωρίς κόστος.

3. Σε ποιους απευθύνεστε και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου και των επιχειρήσεων που συνεργάζεστε μέχρι στιγμής;

Απευθυνόμαστε κυρίως σε χρήστες νεαρής ηλικίας (πάντα άνω των 18 ετών), εξωστρεφείς και εξοικειωμένους με smartphones, οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν νέα μέρη για να βγουν, αλλά δυσκολεύονται λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση του κοινού είναι εξαιρετικά θετική κυρίως λόγω της απλότητας του concept και του γεγονότος ότι δεν τους ζητάμε να περάσουν από «χίλια κύματα» για να κερδίσουν ένα δωρεάν ποτό. Αυτή τη στιγμή μετράμε 5.800 χρήστες μόνο στην Αθήνα.

Οι επιχειρήσεις είναι επίσης πολύ ικανοποιημένες από αυτό που προσφέρουμε, μιας και βλέπουν ότι η κίνησή τους (ιδιαίτερα τις αργές μέρες) ενισχύεται με εξαιρετικά μικρό κόστος και, φυσικά, γιατί προβάλλονται σε ένα μοντέρνο και fun concept.  Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένα 57 bar της Αθήνας στην εφαρμογή μας.

4. Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να ξεκινάει μια νέα επιχείρηση σε περίοδο κρίσης;

Κάθε ξεκίνημα νέας επιχείρησης είναι μια κρίση από μόνη της! Υπάρχουν δυσθεώρητα εμπόδια, οικονομικές δυσκολίες και κούραση, αλλά αν είσαι ειλικρινής απέναντι στους χρήστες και τους πελάτες σου και παραδίδεις αυτό που υποσχέθηκες, τότε η ανταπόκριση τους και μόνο σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις, ακόμα και σε ένα τόσο απαισιόδοξο περιβάλλον στη χώρα. Ένας κλασσικός «μπαμπούλας» είναι η ελληνική γραφειοκρατία, που βέβαια από πλευράς μας πρέπει να πούμε, ότι άμα κάποιος είναι σωστά προετοιμασμένος για ότι χρειάζεται και ζητείται, τότε φεύγει γρήγορα από τη μέση και χωρίς καθυστερήσεις. Σίγουρα στην χώρα μας δεν προσφέρονται τα ίδια εφόδια και ευκολίες όπως σε άλλες χώρες αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μια πολύ σημαντική ανάπτυξη σε αυτό το κομμάτι. Εμείς ήμασταν τυχεροί και από την αρχή της προσπάθειάς μας, καθώς μας υποστηρίζει το ACEin (Athens Center for Entrepreneurship & Innovation).

5. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Πώς φαντάζεστε να εξελίσσεται το Frink!;

Πολύ άμεσα θέλουμε να επεκτείνουμε τη δράση μας σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως όπου υπάρχουν πανεπιστήμια. Στα σχέδιά μας είναι μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε παρουσία και στις Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Χανιά.

Επίσης, ήδη είμαστε σε σοβαρές συζητήσεις με διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες που θέλουν να επεκτείνουν το μοντέλο μας σε άλλες 8 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όταν θα νιώθουμε έτοιμοι να περάσουμε τα σύνορα της χώρας. Υπολογίζουμε ότι αυτό θα έρθει το αργότερο στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2016.

www.frink.gr

www.facebook.com/frinkapp

Instagram: frink_app

Twitter: @Frink_app

Frink!Αθήναδωρεάν ποτόεφαρμογήνυχτερινή ζωή