Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν - Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία, για την κατάσταση της υγείας της σπουδαίας 86χρονης Ελληνίδας τραγουδίστριας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο Ηρώδειο την Τετάρτη το βράδυ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας έχει ως εξής:

Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή.

Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί

Ηλίας Κ. Πολιτάκης Ηλίας Ανδριανάκης

Μαρινέλλα: Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Η μεγάλη μας ερμηνεύτρια, Μαρινέλλα υπέστη βαρύ αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που τραγουδούσε πάνω στην σκηνή στο Ηρώδειο την Τετάρτη το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos.gr τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα καθώς οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό της από το σοκ που υπέστη.

Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια έχει υποστεί εγκεφαλικό αιμορραγικό επεισόδιο με εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η Μαρινέλλα έχει επαφή με το περιβάλλον και επικοινωνία με τους θεράποντες γιατρούς της. Αργότερα σήμερα περιμένουμε και νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της.

Το αρχικό ιατρικό ανακοινωθέν

Το πρώτο ανακοινωθέν που βγήκε τα ξημερώματα ανέφερε τα εξής:

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο θεράπων ιατρός»

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τρίτου μόλις τραγουδιού που ερμήνευε, το πασίγνωστο «Τα λόγια είναι περιττά» μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Στον στίχο «Θεέ μου μας έμαθε εσύ πόσο πολύ να αγαπάμε» η 86χρονη ερμηνεύτρια σωριάστηκε λιπόθυμη στη σκηνή και αμέσως οι μουσικοί της έσπευσαν να την συνδράμουν.

Το κοινό πάγωσε με το συμβάν και παρέμεινε στις θέσεις του για αρκετή ώρα, μέχρι να ειδοποιηθούν από την παραγωγή ότι η συναυλία αναβάλλεται οριστικά. Τότε άρχισαν να αποχωρούν οι θεατές από το Ηρώδειο, ενώ οι συζητήσεις είχαν να κάνουν μόνο με το τι συνέβη στη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτόπτης μάρτυρας από τη δεύτερη σειρά είπε ότι από την αρχή φαινόταν ότι δεν πατάει καλά στη σκηνή, ενώ στο τρίτο κομμάτι, δεν κοίταζε καθόλου τον κόσμο αλλά το μόνιτορ. Κάτι που φάνηκε παράξενο, αφού το «Τα λόγια είναι περιττά» είναι ένα κομμάτι το οποίο ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά και το έχει ερμηνεύσει δεκάδες φορές.

Πασχάλης Τερζής για Μαρινέλλα: Εγώ πιστεύω ότι είναι παλικάρι και θα βγει γερή

Ο Πασχάλης Τερζής έχει συγκλονιστεί για το σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η Μαρινέλλα

Ο γνωστός τραγουδιστής σε τηλεφωνική σύνδεση που είχε με την εκπομπή «Super Κατερίνα» δήλωσε συγκινημένος: «Είχα φίλους που ήταν στο Ηρώδειο. Χθες το βράδυ το έμαθα. Μου είπαν αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος. Ανησυχήσαμε όλοι, της ευχόμαστε περαστικά. Εγώ πιστεύω ότι είναι παλικάρι και θα βγει γερή να είναι κοντά μας».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινέλλα: Πολύ κρίσιμη η κατάστασή της – Σοκαρισμένο το πανελλήνιο – «Δύσκολο το αιμορραγικό εγκεφαλικό» – Καθυστέρησε το ασθενοφόρο;

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο: Τι ακριβώς έπαθε η Μαρινέλλα – Τα συμπτώματα

Τι είναι όμως το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο;

Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που συμβαίνει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο εντός του εγκεφάλου σπάει, προκαλώντας αιμορραγία εσωτερικά του εγκεφάλου.

Διαφορές ισχαιμικού και αιμορραγικού εγκεφαλικού

Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει αίμα προς τον εγκέφαλο φράζεται από θρόμβο, ενώ τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκύπτουν από αιμορραγία εντός του εγκεφάλου (όταν σπάει μια αρτηρία).

Παρόλο που και οι δύο τύποι οδηγούν σε βλάβη του εγκεφάλου, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν συχνά υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και χειρότερα αποτελέσματα αποκατάστασης.

Τύποι αιμορραγικού εγκεφαλικού

Εγκεφαλική αιμορραγία: Η εγκεφαλική αιμορραγία, ο πιο συνηθισμένος τύπος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, περιλαμβάνει αιμορραγία εντός του ιστού του εγκεφάλου. Υψηλή αρτηριακή πίεση, ανεύρυσμα και αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες είναι συχνές αιτίες.

Ενδοκοιλιακή αιμορραγία: Παρατηρείται η εμφάνιση αιματώματος εντός των κοιλίων του εγκεφάλου. Η ενδοκοιλιακή αιμορραγία ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη αποφρακτικής υδροκεφαλίας, η οποία επανειλημμένως αποτελεί απειλή για τη ζωή των ασθενών. Στους ενήλικες, η ενδοκοιλιακή αιμορραγία συνήθως αποτελεί επίκτητο της ενδοκοιλιακής επέκτασης μιας ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, όπως υπερτασική αιμορραγία των βασικών γαγγλίων ή υπαραχνοειδούς αιμορραγίας που μπορεί να προκληθεί από τη ρήξη ανευρύσματος.

Με πηγές από ΕΡΤ, Ελεύθερος Τύπος

ΗρώδειοΜαρινέλλαμουσικήυγεία