Deadpool & Wolverine: Σπάει τα ταμεία - Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Από το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής το «Deadpool & Wolverine» έκανε εισπράξεις 211 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό box office, καταγράφοντας το έκτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών και μακράν το καλύτερο άνοιγμα για R-rated ταινία (κατάλληλη άνω των 17 ετών).

Πλέον, το καλοκαιρινό blockbuster των Marvel και Disney, με εισπράξεις 494,3 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Αμερική και 535,2 εκατ. δολαρίων διεθνώς, πέρασε το Σαββατοκύριακο το 1 δισεκατομμύριο, φτάνοντας συνολικά το 1,029 δισ.

Είναι η πρώτη ταινία με υπερήρωες που σπάει το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων μετά το «Spider-Man: No Way Home» πριν από δυόμισι χρόνια και η πρώτη ταινία του Marvel/Disney MCU που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το «Avengers: Endgame» το 2019.

Είναι θέμα ημερών η ταινία του Σον Λέβι με τους Χιου Τζάκμαν – Ράιαν Ρέινολντς να περάσει το «Joker» του Τοντ Φίλιπς (1,079 δισεκατομμύρια δολάρια) και να γίνει η ταινία R με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office,

Το «Deadpool & Wolverine» είναι μόλις η δεύτερη ταινία της χρονιάς -μέχρι στιγμής- μαζί με το animation των Disney/Pixar «Inside Out 2» (Τα Μυαλά που κουβαλάς 2»), που πέρασε το όριο του 1 δισ. Η ταινία κινουμένων σχεδίων έχει αγγίξει παγκοσμίως σε εισπράξεις το 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

DeadpoolWolverineκινηματογράφοςταινία