Eurovision 2023: «Ψηφίσαμε αντικειμενικά» - Μέλος της ελληνικής επιτροπής απαντά για το 4άρι στην Κύπρο

Για τη βαθμολογία που έδωσε η ελληνική κριτική επιτροπή στα τραγούδια της Eurovision 2023 μίλησε ο Νίκος Νικολακόπουλος, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το 4 στην Κύπρο.

Η εφετινή βαθμολογία προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς η επιτροπή έδωσε 12 στο Βέλγιο και 4 στην Κύπρο.

Οι παρουσιαστές του ΡΙΚ εξεπλάγησαν μόλις κατάλαβαν ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν θα έδινε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, το μέλος της ελληνικής επιτροπής τόνισε ότι ο καθένας ψήφισε αμερόληπτα και αντικειμενικά.

«Όσοι ήταν στην επιτροπή είναι σοβαροί άνθρωποι, χρόνια σε αυτή τη δουλειά και γενικότερα στο ραδιόφωνο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας στην EBU, η οποία τα ενέκρινε (…) Είδαμε 26 διαφορετικά νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί…», είπε.

«Εμείς βάζαμε έναν αριθμό από το 1 έως το 26, όσες ήταν και οι συμμετοχές. Ο καθένας ξεχωριστά. Υπήρχε συμβολαιογράφος από την EBU, που παρακολουθούσε τη διαδικασία. Στο τέλος της διαδικασίας, όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο καθένας μόνος του και χωρίς να συζητήσουμε όλοι μαζί δώσαμε τη βαθμολογία. Αυτή η βαθμολογία δεν είχε 12άρια αλλά αριθμούς από το 1 έως το 26. Και όταν τελειώσαμε, τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε στην EBU», πρόσθεσε.

Eurovision 2023-Νικολακόπουλος: Δεν έχω να υπερασπιστώ τη βαθμολογία μας – Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε

Στη συνέχεια, ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε: «Πήγαμε εκεί ο καθένας με την εμπειρία του και με τον τρόπο που ακούει να βαθμολογήσει την κάθε χώρα. Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο και δεν μας είπε και κανένας ότι πρέπει οπωσδήποτε να της δώσουμε 12. Δεν έχω να υπερασπιστώ τη βαθμολογία μας. Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε».

Τέλος, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στο tweet του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά. «Σήμερα διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, που γράφει ότι χρησιμοποιείται αυτό για προσπάθεια του συστήματος ν’ αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα σχέδιά της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή, έπρεπε τη Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Eurovision 2023ΕΛΛΑΔΑΚύπρος