'Πλανόδιες Εικόνες'

‘Πλανόδιες εικόνες‘ ονομάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Γαλανάκη που θα πραγματοποιηθεί στην S.G. Art Gallery, με επιμέλεια της Δρ. Κατερίνας Πιζάνια.

Ο Γιάννης Γαλανάκης είναι ψηφιακός φωτογράφος, ο οποίος ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο καλλιτέχνη, έργα του οποίου έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Ο Γαλανάκης δεν είναι ζωγράφος, αλλά η γκαλερί είναι γεμάτη από έργα ζωγραφικής. Με μια πρώτη ματιά, τα έργα μοιάζουν με πραγματικά τοπία. Όμως, η εικονογραφία τους μεταφέρει τον θεατή στους μαγικούς κόσμους που έχει κατασκευάσει ο καλλιτέχνης – κινηματογραφικές αφηγήσεις όπου το θεωρούμενο ως δεδομένο ανατρέπεται.

Παραθέτοντας τα λόγια του ίδιου του καλλιτέχνη: «Αυτό που έχω προσπαθήσει να επιτύχω με τη δουλειά μου μέχρι σήμερα είναι αφ’ ενός να αφηγηθώ –υπαινισσόμενος – μιαν ανοιχτή ιστορία, αφ’ ετέρου να προκαλέσω ένα αισθητικό ενδιαφέρον, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εγείρω το “punctum” (κατά Roland Barthes) της φωτογραφίας.»

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης, Κατερίνα Πιζάνια:  «Η έκθεση θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευασμένες εικόνες διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη εικαστική σκηνή και στο πώς η τροπή αυτή έχει επιφέρει μια αναθεώρηση στο πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τον χρόνο και τη μνήμη.»

Τοποθεσία: S.G. Art Gallery, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τρίτη, 31 Μαρτίου, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 31 Μαρτίου έως 18 Απριλίου, 2015
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Δευτέρα και Σάββατο: 11:00 – 16:00

 

 

 

S.G. Art GalleryΓαλανάκηςέκθεσηφωτογραφία