Το βραβείο Δημήτρης Χορν

Τα βραβεία Δημήτρης Χορν πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα (09/03) και ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον Μιχάλη Σαράντη για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν «Φλαντρώ» (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» (Επίδαυρος) που σκηνοθέτησε η Λυδία Κονιόρδου. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Ντένης Μακρής και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ο Σταμάτης Φασουλής είπε χαρακτηριστικά κατά την απονομή: «Σαν ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη, μόνο για να τους δώσουμε ένα μικρό κουράγιο και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτόν το δύσκολο δρόμο του θεάτρου» λειτουργεί το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν για τους νέους ηθοποιούς.

Ενώ ο ίδιος ο Μιχάλης Σαράντης δήλωσε: «Τυχαίνει αυτή η βράβευση να γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Αλλά έτσι είναι η ζωή, έχει και χαρές και λύπες. Δεν θα πρωτοτυπήσω, θα κάνω όλα τα τετριμμένα που προβλέπονται σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Ο Μιχάλης Σαράντης αφιέρωσε το βραβείο στον «άνθρωπο που θα ήθελε πολύ να είναι εδώ απόψε και δεν είναι».

«Είναι λίγο πιο πάνω στον Ευαγγελισμό και παλεύει για τη ζωή της. Στη μητέρα μου, η οποία ελπίζω να γυρίσει σύντομα σπίτι. Να είστε καλά, να είστε αγαπημένοι και να είστε υγιείς πάνω από όλα» είπε.

Μαζί με το χρηματικό έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), ο νικητής φόρεσε στον λαιμό του και τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν.

βραβείοΔημήτρης ΧορνΜιχάλης Σαράντηςνικητής