Μια μεγάλη φωνή θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη το πρωί της 25ης Μαρτίου (Video)

Μπορεί να μην είναι ανοικτές για το πλατύ κοινό οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο ορόσημο, των 200 ετών, από την Επανάσταση του Γένους το 1821, όμως το πρωί της μεγάλης ημέρας της εθνικής επετείου της 25ς Μαρτίου, ξυπνάμε όλοι νωρίς και αμέσως συντονιζόμαστε στην ΕΡΤ. Υπάρχει λόγος…

Το κρατικό κανάλι στις 08:00 ακριβώς θα μας μεταφέρει στον Ιερό Βράχο, στην Ακρόπολη για την έπαρση του εθνικού μας συμβόλου, της Ελληνικής Σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μία τελετή δίπλα στον Παρθενώνα, που γίνεται κάθε ξημέρωμα, από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και που για εκείνη ειδικά την σπουδαία ημέρα, θα είναι σε ένδειξη τιμής, ελαφρώς διαφοροποιημένη και ακόμα περισσότερο συγκινητική.

Ειδικά για την 25η Μαρτίου 200 χρόνια μετά το ένδοξο 1821, δίπλα στο παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού,  τον Παρθενώνα ο Εθνικός μας Ύμνος θα αντηχήσει από την μεγάλη φωνή της καταξιωμένης διεθνώς σοπράνο Αναστασίας Ζαννή, ενώ η ελληνική σημαία θα υψώνεται ανεμίζοντας και φωτίζοντας την μεγάλη ημέρα.

Η κα Ζαννή, θα ψάλει τον εθνικό ύμνο συνοδευόμενη από την μπάντα του ΓΕΕΘΑ, το οποίο και τής απηύθυνε την πρόσκληση, που αποδέχθηκε αμέσως με πολύ χαρά και συγκίνηση.

 

Ο Ύμνος εις την Ελευθερία, του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού και η έπαρση της Γαλανόλευκης θα είναι η εναρκτήρια εκδήλωση της σημαντικής επετειακής ημέρας, για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας και κατεγράφη στους αιώνες ως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της γενναιότητας και της ιστορίας.

Πρόκειται για μία εκδήλωση υψηλού κύρους και συμβολισμού του Γ.Ε.ΕΘ.Α το οποίο και προσκάλεσε την διακεκριμένη σοπράνο να συμμετάσχει στην απόδοση του Ύμνου εις της Ελευθερία συνοδεία της μπάντας του, που αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού και παρουσία της Προεδρικής Φρουράς. 

Παρόντες στην τελετή, θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Αναστασία Ζαννή μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε εξαιρετικά συγκινημένη για την συμμετοχή της στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή. «Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα η πρόσκληση του Γ.Ε.ΕΘ.Α να ερμηνεύσω τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδας μου σε αυτήν την ιστορική ημέρα, και μάλιστα στην Ακρόπολη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άνοιγα με την ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια. Το ότι φέτος, στην ιστορική αυτή επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα βρίσκομαι στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε μια τέτοια σπουδαία εκδήλωση, με γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια».

Απολαύστε την Αναστασία Ζαννή να ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι – Οδός Ονείρων

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, στις 08.00 το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου και θα είναι η ιδανική αρχή μιας μεγάλης ημέρας.

 

 

25η ΜαρτίουΑκρόποληΑναστασία ΖαννήΕθνικός Ύμνοςέπαρση σημαίαςερτΕύζωνες