Ο μεγάλος αποχαιρετισμός στον Φαίδωνα Γεωργίτση - Ράγισε καρδιές η Χρονοπούλου

Το τελευταίο αντίο, είπαν σήμερα, η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς στον Φαίδωνα Γεωργίτση στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Ανάμεσα σε αυτούς η αγαπημένη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου η οποία παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει βρέθηκε στην κηδεία του συναδέλφου της και συγκίνησε τους πάντες. Τόσο με το στεφάνι της, όσο και με τον ασπασμό που έδωσε στον ηθοποιό αποχαιρετώντας τον για πάντα.

Kανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή της ταινίας του 1967 «Μια κυρία στα μπουζούκια» όταν η Μαίρη Χρονοπούλου τραγουδάσει «του αγοριού απέναντι» απευθυνόμενη στον Φαίδωνα Γεωργίτση. Σήμερα με ένα στεφάνι που έγραφε «Αγόρι απένταντι αντίο» η ηθοποιός ράγισε καρδιές…

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών και βύθισε στη θλίψη τους αγαπημένους του. Συντετριμμένοι έφθασαν από νωρίς στο κοιμητήριο η σύζυγός του Μπέτσυ με τα δύο τους παιδιά, Ραφαέλο και Μαρίζα.  Ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας στο ησυχαστήριο του, στο σπίτι του στο Κορωπί, αλλά δεν είχε σταματήσει ούτε στιγμή να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη… την υποκριτική.
Μέσα στο κτήμα «Κεκρωπία» όπου ζούσε με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά είχε χτίσει το δικό του θέατρο για το οποίο καμάρωνε πολύ. Στο πολιτιστικό κέντρο 10 στρεμμάτων που είχε φτιάξει ο ηθοποιός, είχαν φιλοξενηθεί φεστιβάλ τραγουδιού και πολλά θεατρικά δρώμενα. 

Η σύζυγός του, Μπέτσυ, έφτασε υποβασταζόμενη στο κοιμητήριο. Φωτογραφία: Γουίλιαμ Φέιθφουλ

Η αδερφή του ηθοποιού προσέρχεται στο κοιμητήριο για το τελευταίο αντίο. Φωτογραφία: Γουίλιαμ Φέιθφουλ
Μαίρη Χρονοπούλλου. Φωτογραφία: Γουίλιαμ Φέιθφουλ
Ζωζώ Σαπουντζάκη. Φωτογραφία: Γουίλιαμ Φέιθφουλ

 

 

ΓεωργίτσηςΚηδείαΧρονοπούλου