Η συμπρωτεύουσα σε ρυθμούς... κινηματογραφικούς

Κινηματογραφικά μπαίνει ο Νοέμβρης για την συμπρωτεύουσα, η οποία υποδέχεται το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος τις προβολές 253 συνολικά ταινιών (164 μεγάλου και 89 μικρού μήκους), στο πλαίσιο όλων των τμημάτων – αφιερωμάτων.

Οι προβολές ξεκινούν αύριο Παρασκευή στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στον Δήμο Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, σε συνεργασία με τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Η πολυαναμενόμενη ταινία ανάμεσα στις περισσότερες από τις 200 προγραμματισμένες προβολές του 59ου Φεστιβάλ είναι το «Λουλούδι» («La Flor») του Αργεντινού Μαριάνο Γινάς διάρκειας 14 ωρών, με τα γυρίσματά της να δαιρκούν για 10 χρόνια σε τρεις ηπείρους, συμπυκνώνοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη και όλες τις πιθανές και απίθανες αφηγηματικές φόρμες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο προϋπολογισμός της φετινής διοργάνωσης φτάνει τις 750.000 ευρώ -ποσό που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΥΠΠΟ, χορηγίες κ.α.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα διαρκέσει έως και τις 11 Νοεμβρίου.

59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης