"Αισχύλεια 2017" στην Ελευσίνα με Σαββόπουλο, "Βάκχες" & Industrial Revival

Συνεχίζονται και αυτό το μήνα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 στην Ελευσίνα. Τις επόμενες μέρες μπορείτε να απολαύσετε:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – Industrial Revival : See the Sound – Feel the Space
Βιομηχανική Αναβίωση : Δες τον Ήχο- Νιώσε το Χώρο
ΚαλλιτεχνικήΟμάδα ‘MonitorAudiovisual synergy project by Monitors

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 θα πραγματοποιηθεί μία μονοήμερη εκδήλωση-αφιέρωμα στην αναβίωση του βιομηχανικού χώρου του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών. Η τεχνολογική εξέλιξη του σήμερα, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, αλληλεπιδρά με τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης και τις συνδέει με την ιστορική παρακαταθήκη του τόπου.

Το εικαστικό και μουσικό αυτό project, κομμάτι της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, εστιάζει στη σύμπραξη εικόνας και ήχου και της διάδρασής τους με το συγκεκριμένο βιομηχανικό χώρο (site-specific τεχνικές). Οι καλλιτέχνες αντλούν υλικό από τη βιομηχανική ιστορία, αλληλεπιδρούν με τον μνημειακό χώρο και μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Θα παρουσιαστούν έργα καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της videoart και της ηλεκτρονικής μουσικής. Κινούμενες εικόνες με εικαστικό ενδιαφέρον θα προβληθούν σε μία από τις όψεις του κτιρίου του Παλαιού Ελαιουργείου (videomapping) με σκοπό να αναβιώσουν με λυρικό τρόπο το ιστορικό του παρελθόν.

Line Up: VJS FabioEhuty (MarionKonstantinesAraka) akaMarKoira SigmaGramma NuruMuru

Το Line up θα συμπληρώσουν 4 DJS από την Techno ελληνική σκηνή

Γενική Είσοδος 5€ – Ώρα έναρξης: 21.00 μμ λήξη : 07.00 πμ – Παλαιό Ελαιουργείο

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – Βάκχες του Ευριπίδη

 

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» σε συνεργασία με το «Ελληνικό Φεστιβάλ», θα παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη: «Β Α Κ Χ Ε Σ» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο, τη Λάρισα και σε διάφορες άλλες πόλεις, όπου πραγματοποιούνται μεγάλα «ΦΕΣΤΙΒΑΛ».
Ο ΜΥΘΟΣ
…Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες – σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη αλλά και αγνά του ένστικτα. Η μοναδική σωζόμενη τραγωδία στην όποια ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης – συγγραφέας, σε μια εκδοχή που θα εξερευνήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ατομικότητα του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού. Μια εκδοχή για οκτώ αφηγητές που – με την ένταξη των χορικών στη βασική πλοκή – θα παρακολουθήσει τη διαδικασία της σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μεικτού χορού, την αντίσταση αλλά και τη λαχτάρα οκτώ ατόμων να ανεβούν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε Βάκχες. Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της οποίας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα ενώπιος – ενωπίω υπό το βλέμμα ενός θεατή-μάρτυρα.

Μετάφραση: Γώργος Χειμωνάς
Παίζουν οι Ηθοποιοί: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου.

Εισιτήρια 12€ Μειωμένο 5€ – Ώρα έναρξης: 20.30 – Παλαιό Ελαιουργείο

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – Διονύσης Σαββόπουλος – Το «Φορτηγό» του Σαββόπουλου στην Ελευσίνα!

Μισός αιώνας συμπληρώθηκε από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου Φορτηγό. Ο Διονύσης Σαββόπουλος που το παρουσίασε αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του “Παρνασσού” τον περασμένο Δεκέμβρη, τώρα το παρουσιάζει και στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα.

Την Δευτέρα στις 4 Σεπτεμβρίου το ΦΟΡΤΗΓΟ θα ακουστεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017.

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του Φορτηγού, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2017 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα και κάτι χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του Φορτηγού θα ακουστούν κι εκείνα όπως η “Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.” ή η “Αμνηστεία ’64” -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Με τους: Κατερίνα Πολέμη, ΘέμοΣκανδάμη, Εύη Μάζη, και τους: Γιώτη Κιορτσόγλου, Δημήτρη Λάππα

Εισιτήρια 12€ Μειωμένο 5€ – Ώρα έναρξης: 20.30 – Παλαιό Ελαιουργείο

Αισχύλεια 2017ΒάκχεςΕλευσίναΣαββόπουλος