Η επιτυχία του Δαναού

Η πιο όμορφη σινεφίλ αίθουσα στην Αθήνα μέσα από ψηφοφορία κατοίκων της πρωτεύουσας

του Γιάννη Ζουμπουλάκη

Τα αγαθά κόποις κτώνται και αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι που διευθύνουν την αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ Κηφισίας και Πανόρμου, την έχουν διατηρήσει στην κορυφή με κόπο και αγώνα. Από τότε που η αίθουσα άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η οικογένεια Γεωργιόπουλου που βρίσκεται πίσω της δεν έχει πάψει να ασχολείται με την ανανέωση και φροντίδα της. Σε όλα τα θέματα. Από τα καθίσματα και το μπαρ ως τα μηχανήματα προβολής αλλά και την ποιότητα του κινηματογραφικού προϊόντος που προβάλλει.

Επομένως είναι πραγματικά πολύ χαρμόσυνο το γεγονός ότι ο ΔΑΝΑΟΣ μπήκε στη λίστα των καλύτερων arthouse αιθουσών της Ευρώπης, η οποία παρουσιάστηκε στον ιστότοπο «Spotted by locals». Ο ιστότοπος προβάλλει γωνιές διαφόρων πόλεων της Ευρώπης που αξίζουν την προσοχή. Οι προτάσεις γίνονται από κατοίκους πόλεων. Ανάμεσα σε άλλες αίθουσες που ξεχώρισαν είναι η Cinematek των Βρυξελλών, η Moviemento του Βερολίνου και η Kriterion του Αμστερνταμ.

«Η ποιότητα της ταινίας είναι αυτό που κατ’ αρχάς ενδιαφέρει την αίθουσά μας» είχε πει παλαιότερα στο «Βήμα» ο βασικός διαχειριστής της αίθουσας του Δαναού κ. Ηλίας Γεωργιόπουλος, γιός του θρυλικού αιθουσάρχη Σωτήρη Γεωργιόπουλου από τον οποίο όλα άρχισαν. Ο Ηλίας έχει πάρει πλέον την σκυτάλη αναζητώντας πάντα φρέσκιες ιδέες για το καλό της αίθουσας αλλά και του πελάτη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=655548

αίθουσαΔαναός