Νέα κινηματογραφική εβδομάδα

Ούτε μία..ούτε δύο…ούτε τρεις άλλα εννέα νέες προβολές κάνουν το ντεμπούτο τους αυτή την βδομάδα (Πέμπτη 22/10) στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η νέα και πολυαναμενόμενη (αγγλόφωνη) ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις, καθώς και η -γοτθικής ατμόσφαιρας- ταινία τρόμου του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Πορφυρός Λόφος.

O Αστακός
Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Γιώργου Λάνθιμου, έχοντας κερδίσει το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών (2015), θεωρείται μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Ο Λάνθιμος σκηνοθετεί τους Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις και ένα διεθνές καστ σε μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης που συνυπογράφει με τον επί σειρά ετών συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου. Με εμφανή στοιχεία μαύρης κωμωδίας η ταινία διαδραματίζεται σε ένα κοντινό μέλλον, όπου, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι μένουν μόνοι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, έχουν 45 ημέρες στη διάθεσή τους για να βρουν ταίρι, αλλιώς θα μεταμορφωθούν στο ζώο της επιλογής τους. Οι ισορροπίες ωστόσο ανατρέπονται όταν ο Ντέιβιντ (Κόλιν Φάρελ) δραπετεύει, βρίσκοντας καταφύγιο στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί και, ενάντια στους κανόνες τους, ερωτεύεται μια γυναίκα (Ρέιτσελ Βάις).

Love (αυστηρώς ακατάλληλο)
Ο πάντα προκλητικός σκηνοθέτης Γκασπάρ Νοέ και δυο φορές υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα με τα Μη Αναστρέψιμος  (με πρωταγωνιστές την Μόνικα Μπελούτσι και τον Βενσάν Κασέλ) και Enter the Void, επιστρέφει με μια ταινία που ταιριάζει πολύ… μετά τα μεσάνυχτα. 1η Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί. Το τηλέφωνο χτυπάει και ο Μέρφι ξυπνάει δίπλα στη νεαρή σύζυγό του και το δυο ετών παιδί του. Ακούει το μήνυμα στο τηλεφωνητή όπου η μητέρα της Ηλέκτρας ρωτάει γεμάτη αγωνία μήπως έχει κάποιο νέο από την κόρη της. Καθώς αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό και φοβούμενη ότι κάτι πολύ άσχημο της έχει συμβεί. Κατά τη διάρκεια μιας ατέλειωτης βροχερής μέρας ο Μέρφι βρίσκεται μόνος στο διαμέρισμα του, να αναπολεί την πιο όμορφη ερωτική σχέση της ζωής του, τα δύο χρόνια που πέρασε με την Ηλέκτρα. Ένα φλεγόμενο πάθος γεμάτο υποσχέσεις, παιχνίδια, υπερβολές και λάθη. – See more at: http://www.in.gr/entertainment/cinema/news/article/?aid=1500034130#sthash.GOqUQ63V.dpuf

προβολέςταινίες