Τα νέα κινηματογραφικά ραντεβού της εβδομάδας

Από την Πέμπτη 15/10 μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς -και με πολλές προσδοκίες στην κούρσα των βραβείων Όσκαρ- έρχεται στις ελληνικές αίθουσες. Ο λόγος για το Black Mass, με πρωταγωνιστή τον αγνώριστο Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του διαβόητου γκάνγκστερ του ’70, Γουάιτι Μπάλτζερ.

Ωστόσο, οι ενδιαφέρουσες προτάσεις της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας δεν σταματούν εδώ. Οι κινηματογραφόφιλοι έχουν πολλούς και καλούς λόγους για να βρεθούν ξανά στις σκοτεινές αίθουσες. Για του λόγου το αληθές, αρκεί -μεταξύ άλλων- να αναφέρουμε συνοπτικά, τις κυκλοφορίες των ταινιών Νιότη, με τον πάντα εξαιρετικό Μάικλ Κέιν, το νέο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή Αρκαδία Χαίρε, αλλά και το επίκαιρο Ο Νόμος της Αγοράς που απέσπασε το βραβείο Ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κανών.

Ανίερη Συμμαχία
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, των Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’Νιλ και θα δούμε ένα all-star cast, μεταξύ των οποίων τους Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έντγκερντον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον και Κέβιν Μπέικον. Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς “Γουάιτι” Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε έναν κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.

in.gr

προβολέςταινίες