Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την πρώτη Πέμπτη του φετινού Οκτωβρίου είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και επίκαιρες. Ο λόγος γίνεται για την πολυαναμενόμενη ταινία Διάσωση  και την βιογραφική Life και όχι μόνο. 

H Διάσωση μάς έρχεται σε μια ιδανική χρονική συγκυρία, αφού στην ουσία συμπίπτει με τις σημαντικές ανακοινώσεις από τη NASA για την ύπαρξη νερού –υγρής μορφής- στον Άρη, τον πλανήτη όπου το σενάριο της εν λόγω ταινίας θέλει τον ηθοποιό Ματ Ντέιμον να βρίσκεται εγκαταλελειμμένος και να παλεύει για την επιβίωση του.

Εύστοχο… χρονικά και το Life, που έρχεται στην επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατο του «Επαναστάτη χωρίς αιτία» Τζέιμς Ντιν. Έτσι, σινεφίλ και θαυμαστές του που θα παρακολουθήσουν την ταινία, θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν λίγο καλύτερα προτού γίνει είδωλο, όταν ακόμα ως άσημος ηθοποιός έκανε τα πρώτα βήμα της -σύντομης δυστυχώς- καριέρας του.

Ιδού οι ταινίες της εβδομάδας έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από το in.gr:

Η Διάσωση
Ένας αστροναύτης εγκαταλελειμμένος στον Άρη. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και μια ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να συντονίσει την διάσωσή του. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ σκηνοθετεί τον Ματ Ντέιμον σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια. Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός.

πρεμιέρεςπροβολέςταινίες