Οι Έλληνες δημιουργοί πρωταγωνιστές στο νέο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Μια ιδιαίτερη χρονιά είναι αυτή για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση που κλείνει τα πέντε χρόνια δράσης της και επιφυλάσσει για το κοινό, όπως πάντα, ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα, με αιχμή  φέτος τα 4 Ε: Έλληνες, Εξωστρέφεια, Ευρώπη, Εκπαίδευση.

Η μουσική, ο χορός, το θέατρο, τα εικαστικά όλα με την ματιά πρωτοπόρων και ιδιαίτερων δημιουργών που η Στέγη φέρνει σε επαφή με το ελληνικό κοινό, όπως οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ Transitions 3, οι “κεραυνοί του ρομαντισμού” Blitz, ο θίασος του Chekhov Moscow Art Theater με την παράσταση “Οι Καραμαζόφ”, αλλά και η έμφαση σε έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο νικητής του φετινού βραβείου ΔΕΣΤΕ, Άγγελος Πλέσσας, ο οποίος μεταμορφώνει το χρυσό κέλυφος της Στέγης με τη νέα του δημιουργία EtherealSunrise.com, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το φετινό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2015-16 παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου οι: Χρήστος Καρράς (γενικός διευθυντής της Στέγης), Αφροδίτη Παναγιωτάκου (αναπληρώτρια γενική διευθύντρια) και Κάτια Αρφαρά (καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου και Χορού).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Στέγη είναι παιδί του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι το 5χρονο παιδί του 40χρονου Ιδρύματος. Το Ίδρυμα Ωνάση ακολουθεί την εντολή του Αριστοτέλη Ωνάση, ενός επιχειρηματία που πάντα έβλεπε μακριά αλλά, κυρίως, πάντα έβλεπε αλλιώς». Εκείνο που ορίστηκε ως υποχρέωση πριν από 40 χρόνια είναι ακριβώς η προσπάθεια να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά και να υποστηριχθεί η Ελλάδα απελευθερώνοντας τις δυνάμεις των ανθρώπων της”.

Για τα 40 χρόνια του Ιδρύματος αποφασίσαμε να μην κάνουμε φιέστες, να μην κάνουμε εκδηλώσεις εορτασμού. Δεν θέλουμε να φωνάξουμε τα επιτεύγματά μας, ούτε να διοργανώσουμε τελετές αυτοδοξασμού. Αλλά στο πλαίσιο του αναστοχασμού, γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι για πράγματα που μάθαμε στη διαδρομή μας», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Παπαδημητρίου.

«Βρισκόμαστε εδώ απόψε, στη Στέγη, για να μιλήσουμε για τα 4Ε της χρονιάς: για τους Έλληνες που αξίζει να ξεχωρίζουν, για την Εξωστρέφεια που πρέπει να έχει ο ελληνικός πολιτισμός, για την Ευρώπη που αλλάζει και την αλλάζουμε, για την Εκπαίδευση που πάντα πρέπει να βάζει στο κέντρο της τον ανθρωπισμό, που πάντα θα είναι ο βατήρας του φωτεινού μέλλοντος», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του νέου προγράμματος στη διεύθυνση:

http://www.sgt.gr/gre/SPG1552/

πρόγραμμαΣτέγη Γραμμάτων και Τεχνών