Η Έρση, η Αργώ και η... Αθήνα

Η γκαλερί Έρση παρουσιάζει την έκθεση «Το Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου» έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ζωγραφική του Σ. Βασιλείου είναι ένα κάλεσμα γεμάτο υποσχέσεις, ένα κάλεσμα για μία φυγή. Είναι η βαρκούλα που αρμενίζει με το κόκκινο πανί, ένα ακρογιάλι που το χρυσώνει το ηλιοβασίλεμα. Είναι ο ίσκιος, είναι το φως, η μοναξιά μέσα στη νύχτα, είναι τα πολύχρωμα λουλούδια του αγρού, τα κάτασπρα θαλασσοπούλια, τα ξάρτια των καραβιών να λικνίζονται στον απάνεμο γιαλό, η ερημιά μες τη βροχή, στην παραλία.

Δύο χρόνια μετά το ταξίδι στην Καβαφική Αλεξάνδρεια, η γκαλερί Αργώ παρουσιάζει για δεύτερη φορά το project της φωτογράφου Μαρίας Στέφωση και της κινηματογραφίστριας Ιωάννας Σπηλιοπούλου. Με πλοηγό αυτή την φορά τον Προστ και την εισαγωγική φράση του «για χρόνια πλάγιαζα νωρίς», η φωτογράφος μιλά για τον δικό της «χαμένο» χρόνο στην παιδική ηλικία, στη νιότη. Στον καμβά του λευκού σεντονιού ανασυνθέτει σπαράγματα ονειρικά, εικόνες ασπρόμαυρες, υπαινικτικές, που συνθέτουν μια ελεγεία σε ό,τι παρήλθε. Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου, επιμελείται ο ιστορικός της Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.

Τέλος, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση «Καλοκαίρι 2015», η οποία περιλαμβάνει έργα των: Στέφανου Δασκαλάκη, Ειρήνης Ηλιοπούλου, Τάσου Μισούρα, Ξανθίππης Τσαλίμη, Άγγελου Χανιώτη, Κάλλιας Τριανταφύλλου, Eugene Ionesco, Σταμάτη Μήτσιου, Κάλλιας Τριανταφύλλου, Marc Raymond, Αγγελικής Ξυνού, Μαρίνας Λάσκαρη, Robert McCabe, Σάββα Γεωργιάδη, Αμαλίας Ζογλοπίτου, Eleonor Fini, Jean Tingueli, Χρίστου Σιμάτου, Ηλία Καρρά.

Γκαλερί Έρση: Κλεομένους 4, Κολωνάκι.

Γκαλερί Αργώ: Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών: Γλύκωνος 4, Δεξαμενή

γκαλερί ΈρσηζωγραφικήΤο Ελληνικό Καλοκαίρι του Σ. Βασιλείου