Είναι Καιρός: χορός και εικαστικά στο Μικροσκοπικό Θέατρο

Το Μικροσκοπικό Θέατρο, το ιδιόρρυθμο Πλακιώτικο σπίτι του 19ου αιώνα με τα αρχαία θεμέλια, στην οδό Δεξίππου, ανοίγει τις πύλες του και πάλι στο κοινό, παρουσιάζοντας ένα συνεχέςπρόγραμμα σύγχρονου χορού και εικαστικής εγκατάστασης, με το γενικό τίτλο Είναι Καιρός.

Ανάμεσα στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης του Αδριανού, το Μικροσκοπικό Θέατρο της χορογράφου Αναστασίας Λύρα «κυοφορεί» μια σειρά από παραστάσεις που θα παρουσιάζονται το πρώτο και το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, κάνοντας πρεμιέρα με την παράσταση “GraviDanza”, το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014. Το μηνιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας καινούριας παράστασης και την επανάληψη μιας εκ των παλαιότερων παραγωγών.

Η ομάδα καλλιτεχνών, που συνεργάζεται με την Αναστασία Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο, επεξεργάζεται και διερευνά τις δυναμικές που προκύπτουν ανάμεσα στο Χρόνο, το Χώρο και το Σώμα , υπό την καταλυτική παρουσία της αρχαίας τοιχοποιίας που προσδιορίζει τη σκηνή . Η ροή της κίνησης των σωμάτων συνδιαλέγεται με τη στιβαρότητα της πέτρας, ενώ ο παρόντας χρόνος του χορού, της πλέον εφήμερης από τις τέχνες, συναντά στιγμιαία τις δύο χιλιετίες του όγκου της Ρωμαϊκής κατασκευής. Ταυτόχρονα, η ασυνήθιστα μικρή απόσταση του θεατή από το σώμα του χορευτή θέτει αναπόφευκτα την κίνηση υπό εξέταση και ανάλυση, τοποθετώντας την «κάτω από το μικροσκόπιο».

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.culturenow.gr/32551/einai-kairos-xoros-kai-eikastika-sto-mikroskopiko-theatro

εικαστικάΕίναι Καιρόςχορός