Το ΥΠΠΟ αυξάνει την επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Στην αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) προχωρεί το ΥΠΠΟ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Η κίνηση αυτή έρχεται ως “αντίδοτο” στην κατάργηση του ειδικού φόρου στα εισιτήρια του σινεμά που θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την ελληνική παραγωγή και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Σε πρώτη φάση, ο απολεσθείς φόρος θα υποκατασταθεί με αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής των ταινιών. Προς τούτο θα ενισχυθεί ο ειδικός κωδικός κατά την επικείμενη αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού από τον υπουργό Οικονομικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα μεριμνήσει πάραυτα για την είσπραξη των εκκρεμουσών επί μακρόν οφειλών από τα συμβατικά του έσοδα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του».

«Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού θα διαβουλευθεί με τη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τους επαγγελματικούς φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΕΚΚεπιχορήγησηΥΠΠΟ