Οι ταινίες της εβδομάδας από 11/06

Επτά νέες ταινίες προβάλλονται από σήμερα- 11 Ιουνίου – στις ελληνικές αίθουσες.

Κάθριν Χέμπορν, ο Πιρς Μπρόσναν, ο Ντάστιν Χόφμαν, είναι κάποιοι από τους κινηματογραφικούς αστέρες που πρωταγωνιστούν στα κινηματογραφικά δρώμενα της εβδομάδας.

Jurassic World

Του Κόλιν Τρέβοροου. Με τους Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζούντι Γκριρ
Περιπέτεια φαντασίας, 2015, ΗΠΑ, 124’.
Εχουν περάσει 20 και βάλε χρόνια από την καταστροφή του «Jurassic Park» και ενώ το σίκουελ έχει πετάξει για τα καλά προς ένα μέλλον όπου η τεχνολογία συγκρατεί (ίσα-ίσα) υπό έλεγχο το επικίνδυνο περιεχόμενο του πάρκου, βυθίζει την άγκυρα στο παρελθόν εκεί που πρέπει: στην cult μπλούζα του «Park» που φορά ένας υπάλληλος, στο Ιντιάνα Τζόουνς φωτοστέφανο γύρω από τον πρωταγωνιστή Κρις Πρατ, στον βγαλμένο από τα 80s χολιγουντιανό έρωτά του με την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (την οποία φιλά όταν εκείνη τον σώζει), στον αιώνιο τρόμο απέναντι στο απρόβλεπτο, στην τρεχάλα απ’ αυτό και τις καλοδουλεμένες ενέσεις comic relief. Δεν το περίμενα, αλλά το «Jurassic World» με πήγε χρόνια πίσω, σε μια εποχή εφηβικής θέασης/αφομοίωσης του σινεμά (και του κόσμου), τότε που το σταθερό τηλέφωνο δεν ήταν ακόμα υπό εξαφάνιση.

Η οικογένεια Μπελιέ / La Famille Bélier

Του Ερίκ Λαρτιγκό. Με τους Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιάν, Λουάν Εμερά
Κομεντί, 2014, Γαλλία/Βέλγιο, 106’.
Η μεγαλύτερη περσινή εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία. Στην οικογένεια Μπελιέ, εκτός της Πόλα, κανείς δεν μιλά. Οταν εκείνη ανακαλύψει ότι διαθέτει μια υπέροχη φωνή, πρέπει να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να πάρει μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού στο Παρίσι.

Ενα τραγούδι για τον Αργύρη / Ein Lied für Argyris

Του Στέφαν Χάουπτ
Ντοκιμαντέρ, 2006, Ελβετία, 105’.
Επανέκδοση του αξιοπρεπούς, συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ του Στέφαν Χάουπτ για τον επιζώντα της σφαγής του Διστόμου, Αργύρη Σφουντούρη, με αφορμή την επέτειο της τραγικής αυτής μέρας (10η Ιουνίου 1944).

Σε ξένα παπούτσια / The Cobbler

Του Τόμας ΜακΚάρθι. Με τους Ανταμ Σάντλερ, Ντάστιν Χόφμαν, Νταν Στίβενς
Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ, 99’.
Για κάποιον λόγο αφήνουν ακόμα τον Ανταμ Σάντλερ να κάνει ταινίες. Εδώ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός υποδηματοποιού που ανακαλύπτει μια μαγική μηχανή με την οποία μπορεί να πάρει τη μορφή όποιου θέλει, αρκεί να φορέσει τα παπούτσια του. Κάποιου κομπάρσου ίσως;


Καταδίωξη σε δύο ηπείρους / Survivor

Του Τζέιμς ΜακΤιγκ.
Με τους Μίλα Γιόβοβιτς, Πιρς Μπρόσναν
Περιπέτεια, 2015, ΗΠΑ/Μ. Βρετανία, 96’.
Η Μίλα Γιόβοβιτς σε ρόλο γυναικείου «Φυγά», που ως υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο τρέχει για να σώσει τη ζωή της και να καθαρίσει το όνομά της. Ο Πιρς Μπρόσναν σε ρόλο κακού.


Διακοπές στη Βενετία / Summertime

Του Ντέιβιντ Λιν. Με τους Κάθριν Χέπμπορν, Ροσάνο Μπράτσι
Ρομαντική, 1955, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 100’.
Σε μια ρομαντική κομεντί των 50s, το «Διακοπές στη Βενετία», όπου η 50χρονη Κάθριν Χέπμπορν ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο του Ιταλού Ροσάνο Μπράτσι, αναδεικνύεται η βαθιά θλίψη (όπως την κουβαλά η Χέπμπορν βασικά), η οποία δεν είθισται να συνοδεύει την αλαφράδα του είδους. Η συνήθης αφέλεια όμως είναι εκεί για να επαναφέρει την ισορροπία – και τη γοητεία.

Ζβενιγκόρα

Tαινία του 1928 που ξεκινά με τη συνάντηση του γέροντα με μια ομάδα Ουκρανών Κοζάκων από το παρελθόν, που αναζητούν το θησαυρό που λέγεται ότι είναι θαμμένος στους λόφους του Σβενιγκόρα, για να φτάσει στην εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Οκτωβριανής Επανάστασης και του Εμφυλίου.

κινηματογράφοςπροβολέςταινίες