Οι ταινίες της εβδομάδας από 04/06

Έξι νέες ταινίες προβάλλονται από τις 4 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες. Ανάμεσα τους, η πολυσυζητημένη ταινία «Μαντάμ Μποβαρί».

San Andreas: Επικίνδυνο ρήγμα
Του Μπραντ Πέιτον.
Με τους Ντουέιν Τζόνσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Αρτσι Παντζάμπι
Περιπέτεια, 2015, ΗΠΑ, 114’.
Εκρηκτική περιπέτεια με έναν διασώστη πιλότο ελικοπτέρου, ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει και να σώσει την κόρη του μετά από έναν τραγικό σεισμό στην Καλιφόρνια. Τα καλύτερα νέα; Παίζει η «Καλίντα» από το «The Good Wife»! (Και η Κάιλι Μινόγκ σε cameo.)

Μην ενοχλείτε, παρακαλώ! / Une heure de tranquillité
Του Πατρίς Λεκόντ. Με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Καρόλ Μπουκέ
Κωμωδία, 2014, Γαλλία, 79’.
Παραδόξως ευχάριστη και, ναι, αστεία γαλλική κωμωδία, με μια γλυκύτατη τελευταία σκηνή. Ένας μεσήλικας οδοντίατρος ανακαλύπτει ένα πρωινό Σαββάτου έναν σπάνιο δίσκο τζαζ και γυρνά με λαχτάρα στο σπίτι να τον ακούσει. Μόνο που η γυναίκα του έχει κάτι να του πει, ο γιος του φιλοξενεί μετανάστες στο πάνω διαμέρισμα, η πολυκατοικία έχει γιορτή, ο υδραυλικός τα κάνει μαντάρα. Κανείς δεν τον αφήνει στην ησυχία του. Ενα «Πάρτι» στο Παρίσι.

Μαντάμ Μποβαρί / Madame Bovary
Της Σόφι Μπαρτ. Με τους Μία Γουασικόφσκα, Εζρα Μίλερ, Πολ Τζιαμάτι, Ρις Ιφανς
Δραματική, 2014, Γερμανία/Βέλγιο/ΗΠΑ, 118’.
Τα υπέροχα φορέματα που ράβει η Έμα Μποβαρί για να διασκεδάσει την ανία της από την έλλειψη επιλογών, πάθους και στόχου στη μεσοαστική, επαρχιακή ζωή της παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι η ίδια η χιλιοδιασκευασμένη ιστορία του Φλομπέρ. Το ότι η Μία Γουασικόφσκα μπορεί αβίαστα να μετατρέπει σε συμπαθητικό ακόμα και έναν τόσο αντιπαθητικό χαρακτήρα («Ο Τσαρλς είναι ο λόγος του μαρτυρίου μου. Μακάρι να με χτυπούσε για να έχω λόγο να τον μισώ». Τι βούρλο…) είναι φυσικά προς τιμήν της και μάλλον ο βασικός λόγος ύπαρξης της ταινίας της Σόφι Μπαρτ.

Παράξενη μαγεία / Strange Magic
Του Γκάρι Ράιντστρομ. Με τις φωνές των Χρήστου Θάνου, Στεφανίας Φιλιάδη, Χριστέλας Γκιzέλη
Κινούμενα σχέδια, 2015, ΗΠΑ, 99’.
Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Lucasfilm του Τζορτζ Λούκας φέρνει κοντά μια πριγκίπισσα που έχει απαρνηθεί την αγάπη, έναν κακό με ευαισθησίες, μια νεράιδα που φέρνει τα πάνω κάτω, ένα ξωτικό κι έναν διαφορετικό ιππότη, σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια και μουσικές από τον Ελβις Πρίσλεϊ έως την Μπιγιονσέ.

Ένα φιλί για το τέλος / Song One
Της Κέιτ Μπάρκερ-Φρόιλαντ. Με τους Αν Χάθαγουεϊ, Τζόνι Φλιν
Δραματική, 2014, ΗΠΑ, 86’.
Μια ταινία για τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής. Όταν ο αδερφός της αρρωσταίνει, η Φράνι καταφέρνει να γνωρίσει τον αγαπημένο του μουσικό, με τον οποίο στη συνέχεια αναπτύσσει σχέση.

Ραντεβού στο σινεμά / The Smallest Show on Earth
Του Μπέιζιλ Ντίαρντεν. Με τους Πίτερ Σέλερς, Βιρτζίνια ΜακΚένα, Μπιλ Τράβερς
Κωμωδία, 1957, Μ. Βρετανία, 80’.
Κωμωδία για ένα ζευγάρι που κληρονομεί ένα ετοιμόρροπο σινεμά και μαζί του τους τρεις ηλικιωμένους υπαλλήλους του.

κινηματογράφοςπροβολέςταινίες