Έντονη αντίδραση του ΥΠΟΙΚ στο επιθετικό δημοσίευμα της FAZ για τις διαπαραγματεύσεις

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ στην κυριακάτική της έκδοση, σύμφωνα με το οποίο οι  οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από τις συνομιλίες με την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως ”σοκαριστική”».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στέλεχος της Ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις δήλωσε πως η Αθήνα δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου. Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει πως οι Έλληνες έστειλαν νέο εκπρόσωπό τους, τον Νίκο Θεοχαράκη που συμπεριφέρθηκε σαν “οδηγός ταξί” και τους είπε ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα. Κάτι που οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν, απαντώντας του πως η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει να διεθνείς υποχρεώσεις της. «Αν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα».

Η αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών ήρθε αργά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, με ανακοίνωση στην οποία διαψεύδεται  το δημοσίευμα και σημειώνεται πως εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group, θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτά που δημοσιεύει η FAΖ.

«Όταν οι αναγνώστες της FAΖ διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

FAZΑντίδρασηδημοσίευμαΥΠΟΙΚ