"Τα επεισόδια δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος" τόνισε ο Ν. Βούτσης

Στην υποβάθμιση των σοβαρών επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σήμερα στη Βουλή. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τις φυλακές Γ’ Τύπου, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την προβληματισμό του για τα χθεσινά επεισόδια υποστήριξε ότι   «δεν έχουν το εύρος και το βάθος του παρελθόντος. Υπάρχει μια ανάσα ταυτόχρονα στον κόσμο που ζει σε ένα πλαίσιο πιο δημοκρατικό».

Νωρίτερα, ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις καταστροφές και τους εμπρησμούς που γίνονται κάθε ημέρα στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση του κ. Βούτση ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα παραμείνει τελικά στο Υπουργείο Εσωτερικών και δεν θα «μεταστεγαστεί» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Τι είναι το Υπουργείο; Ο φούρνος του Χότζα;» διερωτήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ επί του νομοσχεδίου για τις φυλακές Γ’ Τύπου Βασίλης Κικίλιας και ανέφερε δεικτικά ότι το επόμενο που θα δούμε θα είναι η κατάργηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Βοηθούν άλλωστε τα όσα γίνονται κάθε βράδυ με τους τρομοκράτες και τους κουκουλοφόρους που τους δίνετε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης» δήλωσε ο κ. Κικίλιας προκαλώντας αναταραχή στις τάξεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα τα ζητήματα υγείας αποφυλακίζει τρομοκράτες τους οποίους μετατρέπει σε λαϊκούς αγωνιστές. Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία με τη σειρά της κατηγόρησε τον κ. Κικίλια ότι προπαγανδίζει την τρομολαγνεία και ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής.

ΒουλήΒούτσηςεπεισόδιανομοσχέδιο Φυλακών Γ' ΤύπουΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟσυζήτηση