Γέφυρα του παλιού με νέο μνημόνιο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση

«Επέκταση του μνημονίου» χαρακτήρισε την συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε χαιρετισμό του σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουτσούπας είπε ότι αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο για συμφωνία που «γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο» το οποίο θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.  Υποστήριξε επίσης ότι στη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση περιλαμβάνονται όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσαψε στην κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να φέρει την μεταβατική συμφωνία στην Βουλή ούτε για έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ. Εκτίμησε ότι αν η συμφωνία είχε όντως φιλολαϊκό περιεχόμενο δεν θα υπήρχε αυτός ο δισταγμός. Προσέθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση επέλεξε μια διαδικασία – εξπρές δήθεν ενημέρωσης που κατέληξε σε μια συνεδρίαση – παρωδία.

Σχολίασε ότι ίσως η κυβέρνηση να μην έφερε τη συμφωνία στην Βουλή για να μην συναντηθεί το «ναι σε όλα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Ακόμη και έτσι, όμως, είπε η κυβέρνηση εισέπραξε την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων «από τον Σαμαρά, τον Θεοδωράκη, μέχρι τον ναζιστή χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο».

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΚΚΕΚουτσούμπας