Γκάμπριελ σε Τσίπρα: «Να παγώσουν» πανευρωπαϊκά οι λογαριασμοί των πλουσίων Ελλήνων φοροφυγάδων

Να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πλουσίων Ελλήνων, που χρωστούν φόρους στην Ελλάδα, σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια πρότεινε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γκάμπριελ στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

«Προτείναμε στον κ. Τσίπρα να παγώσουν τραπεζικοί λογαριασμοί πλούσιων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι χρωστάνε φόρους στην πατρίδα τους. Η πρόταση ισχύει αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες γι΄αυτό», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ είναι  έτοιμη, με το προσωπικό της, να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του κράτους ή  να προσφέρει στην Ελλάδα επενδυτικά μέσα δια του σχεδίου Γιούνκερ. «Αλλά γι’ αυτό πρέπει τελικά να υπάρξει ένα τέλος με τα παιχνίδια που κάνει η νέα κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες» προσέθεσε

Σχετικά με τις τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ο Γκάμπριελ δηλώνει πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει με την ιδέα να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας».

Aλέξης ΤσίπραςΖίγκμαρ Γκάμπριελπλούσιοι Έλληνες φοροφυγάδες