Πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την άμεση πρόσληψη 4.500 ατόμων, εξειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση των Κέντρων Υγείας, καθώς επίσης και την ενίσχυση των ΜΕΘ και ΜΕΝ με προσωπικό, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας

«Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση των δομών με προσωπικό που θα καλύπτει τις επείγουσες ανάγκες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “άμεσα θα προσληφθούν 4.500 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό για τη στελέχωση νευραλγικών θέσεων σε κέντρα υγείας και οργανισμούς, εκ των οποίων οι 700 θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας και τη Θεσπρωτία“.

Αναφερόμενος στη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των ΜΕΘ και ΜΕΝ, ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού τους ώστε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια έτσι ώστε “να μην έχουμε μονάδες με κενά κρεβάτια, λόγω έλλειψης προσωπικού”. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο φάρμακο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα τεθεί σε διαβούλευση σχετική απόφαση για τους ανασφάλιστους πολίτες με στόχο την ισότιμη πρόσβασή τους σε φάρμακα, εμβολιασμούς και εξετάσεις.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες“, τόνισε, ενώ έκανε ειδική αναφορά για την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, μέτρο το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο καθώς πλέον όπως ανέφερε “όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν είσοδο στα νοσοκομεία”.

Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση του ΕΟΦ τονίζοντας ότι «θα δημιουργήσουμε άμεσα και έμμεσα κίνητρα για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων» και επεσήμανε ότι «η κυβέρνησή μας έχει προτεραιότητά της τον άνθρωπο. Δε θα ανεχθούμε, δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα διαφθοράς, απάτης, σπατάλης, ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας».

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις «απορρύθμισης και διάλυσης» που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στην είσοδο του κτηρίου τον υποδέχτηκε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ανέβηκαν μαζί στο γραφείο του στο δεύτερο όροφο όπου προέδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες δυο δεκαετίες που Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Υπουργείο. Το είχε πράξει ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990 επισκεπτόμενος το Υπουργείο επί ηγεσίας Σούρλα και το 1997 ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επί Κώστα  Γείτονα.

Aλέξης Τσίπραςεπίσκεψηυπουργείο Υγείας