Δήμος Σαρωνικού: Ο Δημήτρης Παπαχρήστου για τις Ελεύθερες Παραλίες – «Κατακεραυνώνει» την ΕΤΑΔ και στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου [βίντεο]

«Είμαστε εδώ για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας με κάθε τρόπο» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού, Δημήτρη Παπαχρήστου στην κάμερα του Dimarxos.gr.

Δημοτική Αρχή, απλοί δημότες αλλά και πολίτες από άλλους δήμους, με μία πρωτοφανή συμμετοχή, δίνουν καθημερινό αγώνα προκειμένου οι δύο παραλίες του Λαγονησίου, Γλύστρα και Ευκάλυπτα να διατηρηθούν ελεύθερες, παρά τις κυβερνητικές πιέσεις.

Αρχικά ο κ. Παπαχρήστου ανέλυσε πως έχουμε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση. «Η υπόθεση έρχεται από το βαθύ παρελθόν όταν υπεγράφη μία σύμβαση με τον ΕΟΤ και την εταιρεία Αττικός Ήλιος και ακολούθησε μία σκανδαλώδης τροποποίηση της σύμβασης με τον τότε υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο όπου παρέδωσε όλο το κομμάτι που είναι το ξενοδοχείο σήμερα συν 44 στρέμματα αλλά και τα 1700 μέτρα μέχρι τη στάση και όλο αυτό για 15.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό που ξεκίνησε να υλοποιείται μέσα στον Αύγουστο είναι η προσπάθεια από την ΕΤΑΔ, γκρεμίζοντας το θεατράκι, γκρεμίζοντας κάποια μονοπάτια, να φτάσει στο σημείο εδώ της Γλύστρας και να περιφράξει 1.7000 μέτρα παραλίας. Εμείς σαν δημοτική αρχή αλλά και σαν Συντονιστικό «Ελεύθερες Παραλίες» και όλος ο κόσμος που είναι μαζί μας, ανεξαρτήτως παρατάξεων, έχουμε πει ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να προχωρήσει αυτό το πράγμα όχι μόνο γιατί είναι κοινωνικά άδικο επειδή θα αποκλείσουμε όλους τους δημότες του Δήμου Σαρωνικού από τις παραλίες του Λαγονησίου αλλά θα αποκλείσουμε ολόκληρη την Αττική. Ο Δήμος μας δέχεται 1.500.000 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Καταφέραμε και ακυρώσαμε τις πολεοδομικές άδειες για τις κατεδαφίσεις. Έχουν σοβαρές ελλείψεις, λείπουν έγγραφα, λείπουν παραστατικά. Επί της ουσίας όλες αυτές οι ενέργειες φανερώνουν τη μεθόδευση της ΕΤΑΔ να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό που στην πραγματικότητα δεν είναι νόμιμος.» υποστήριξε αρχικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο χρονικό σημείο που ξεκίνησαν οι εργασίες της ΕΤΑΔ τόνισε πως τον προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ξεκίνησαν μέσω Αυγούστου. «Θα είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών μας.» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα στο Dimarxos.gr.

DIMARXOS.GRΔήμος ΣαρωνικούΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣΕΤΑΔΚυβέρνηση Μητσοτάκη