Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Σαρωτική νίκη έναντι του Δούκα – Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Χάρη Δούκα με τους ψηφοφόρου τους κόμματος να δίνουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δυο υποψηφίους. Το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε από νωρίς με την συμμετοχή να είναι μικρότερη από την Α Κυριακή.

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τον ευχαρίστησε λέγοντάς του «προχωράμε όλοι μαζί».

Στο 97,20% της ενσωμάτωσης:

Οι υποψήφιοι έλαβαν:

Νίκος Ανδρουλάκης 59,93% (120.908 ψήφοι)
Χάρης Δούκας 40,07% (80.842 ψήφοι)

Στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα, ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα, Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με ενότητα για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που να μπορεί να κυβερνήσει» είπε μεταξύ άλλων.

ΠΑΣΟΚ: Δεν κράτησε την Αττική ο Δούκας – Στράφηκαν στον Ανδρουλάκη οι ψηφοφόροι

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων καταδεικνύουν μια αξιοσημείωτη εξέλιξη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος συγκέντρωσε το 33,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η διαφορά με τον υποψήφιο που κατέχει την πρωτοκαθεδρία έχει ήδη επεκταθεί σε 33 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων κατέγραψε ποσοστά 66,7% για τον νυν δήμαρχο, με τον Ανδρουλάκη να σημειώνει σημαντική πρόοδο και αύξηση του ποσοστού του. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εκλογική στρατηγική και την κατεύθυνση των ψήφων των υποψηφίων που δεν προχώρησαν στον δεύτερο γύρο.

Η μετατόπιση ψηφοφόρων προς τον Ανδρουλάκη φαίνεται ότι είναι καθοριστική. Όταν η διαφορά στον πρώτο γύρο ήταν 9 μονάδες και στον δεύτερο γύρο επεκτάθηκε στις 20, αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι των άλλων υποψηφίων έχουν στραφεί κυρίως προς τον Ανδρουλάκη. Είναι επίσης πιθανό ότι ένα τμήμα των ψηφοφόρων έχει επιλέξει να απέχει, αλλά τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η τάση είναι υπέρ του Ανδρουλάκη.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν αναφορικά με τη συμμετοχή στο β΄ γύρο των εκλογών πως ψήφισαν 214.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή είναι μειωμένη σε ποσοστό 26,8% συγκριτικά με τον πρώτο γύρο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΧάρης Δούκας