ΠΑΣΟΚ: Κάνει πίσω ο Ανδρουλάκης στο «παρα πέντε» - Γιατί ακυρώθηκε το debate με τον Δούκα

Δεν κατέστη δυνατή τελικά μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των νικητών του α γύρου των προεδρικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που παραπέμπουν σε άτυπη ενημέρωση από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη.

Όπως αναφέρεται, δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή.

«Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο» διαρρέει ως διευκρίνιση η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και προσθέτει: «Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Δούκας για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ: Προσχηματικές οι δικαιολογίες του Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του.

Ο φόβος Ανδρουλάκη και το ατού Δούκα

Σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές των δύο διεκδικητών της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιμείνει στη στρατηγική της πολιτικής του υποψηφιότητας με ανανέωση, αλλά και καλύτερη οργανωτική και επικοινωνιακή πολιτική.

Μάλιστα, απαντώντας στο επιχείρημα Δούκα περί αιτήματος ανανέωσης από το 70% των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που δεν τον ψήφισαν, αντέστρεψε το επιχείρημα, τονίζοντας: «Επειδή είμαστε μηχανικοί και οι δύο, πρέπει να ξέρουμε καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή νομίζω ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε υποψήφιος; Ή ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του 2021, ένα 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος; Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Οι πολίτες ήρθαν στη διαδικασία, μας τίμησαν, επέλεξαν για τον πρώτο γύρο, θα επιλέξουν και στον δεύτερο».

Ο Χάρης Δούκας ήδη επιμένει στα περί αλλαγής ηγεσίας ακόμη πιο δυναμικά. «Το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας είναι πανίσχυρο, αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε η κάλπη στις χθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Open. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ανδρουλάκη, πως θα μπορούσε να πει και ο ίδιος ότι ο Δούκας απορρίφθηκε από το 80% των ψηφοφόρων, απάντησε: «Ψήφισαν 300.000 άνθρωποι. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αίτημα αλλαγής είναι πανίσχυρο. Γι’ αυτό και με επέλεξαν. Το ίδιο θα έλεγα αν ήταν δεύτερος ο Παύλος Γερουλάνος. Και θα στήριζα την πρόταση για την αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ευκαιρία να ανοίξουμε έναν κύκλο υπέρβασης πλέον». Όσο για τα ποσοστά και κατά πόσο τον προβληματίζουν: «Ολα με προβληματίζουν. Στήριξαν τελικά τη δική μου πρόταση. Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων αυτών που ψήφισαν τον Παύλο, τη Νάντια, την Άννα, τον Μιχάλη, γιατί έχουμε κοινές αγωνίες. Θέλουμε να γίνει το ΠΑΣΟΚ πιο ανοιχτό, να έχουν όλοι ρόλο και ευθύνη, όλα τα μέλη. Να φτιάξουμε τομείς και δίκτυα, να αξιοποιήσουμε την ΚΟ».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας