Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στον δεύτερο γύρο ο Χάρης Δούκας

Ήρθε η ώρα των αποτελεσμάτων στις εκλογές για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως όλα δείχνουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι το ντουέτο του δεύτερου γύρου.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20.00 μετά και την παράταση μιας ώρας που δόθηκε αλλά η ψηφοφορία συνεχίστηκε σε όσα εκλογικά τμήματα υπήρχαν ουρές.

α πρώτα, ασφαλή αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, δόθηκαν στη δημοσιότητα στο 63% της ενσωμάτωσης και το 40% των ψηφισάντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,84%, ακολουθούν ο Χάρης Δούκας με 22,73%, ο Παύλος Γερουλάνος με 19,49%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,48%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,35%, και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,12%.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν στην ενσωμάτωση έχουν μπει τμήματα από την Αττική, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν το εκλογικό αποτελέσματα. Φαίνεται από τα έως τώρα αποτελέσματα ότι την πρώτη θέση εξασφαλίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το μεγάλο ερωτηματικό να τίθεται για τη δεύτερη θέση, όπου τα ποσοστά ενδέχεται να αλλάξουν, φέρνοντας ανατροπή.

Αρκετά τμήματα στην Αττική αναμένεται να ενσωματωθούν αργότερα, αφού η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά το κλείσιμο της κάλπης, λόγω των ουρών που είχαν σχηματιστεί έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 301.355 ψηφοφόροι ενώ σε αυτούς προσμετρώνται και 177.000 νέα μέλη.

ΠΑΣΟΚΧάρης Δούκας