Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Παράταση της ψηφοφορίας έως τις 20:00 – Αυξημένη προσέλευση

Σε εξέλιξη είναι οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή των πολιτών είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2021.

Οι κάλπες παραμένουν ανοικτές τελικά μέχρι τις 20:00 με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, λόγω αθρόας συμμετοχής των πολιτών. Εκπρόσωπος του Χάρη Δούκα νωρίτερα άνοιξε πρώτος τη συζήτηση για να παραμείνουν οι κάλπες ανοικτές περισσότερη ώρα. Μία ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών πανελλαδικά, θα δοθούν από την ΕΔΕΚΑΠ τα πρώτα αποτελέσματα που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου.

Περί τους 260.288 ψηφοφόρους έχουν προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έως τις 18:00. Συνολικά καταγράφεται αύξηση 11,25% σε σχέση με τις εκλογές του 2021.

Έγκυρες πληροφορίες από τα επιτελεία των υποψηφίων αναφέρουν ότι η μέχρι στιγμής εικόνα νέων και παλιών ψηφοφόρων είναι 1:1. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές τα νέα μέλη δεν γνωρίζουμε -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- πόσα ακριβώς είναι καθώς όσοι είχαν εγγραφεί στα μητρώα το 2021 για να ψηφίσουν τα στοιχεία τους καταστράφηκαν λόγω του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει έως τις 7:00 μ.μ., τόσο για τον α’ γύρο σήμερα, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει. Πάντως, εάν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι άνω των 16 ετών Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ την Κυριακή. Για τον β’ γύρο, στις 13 Οκτωβρίου, δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ-Χάρης Δούκας: «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον»

Νίκος Ανδρουλάκης : Σε μόλις δυόμισι χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε και ο Παύλος Γερουλάνος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚΠΑΣΟΚΧάρης Δούκας