«Αρένα» ο ΣΥΡΙΖΑ: Ανάκληση της καθαίρεσης ζητούν οργανώσεις - Οι κινήσεις Πολάκη

Συνεχίζονται οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας για έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από το προεδρικό αξίωμα.

Την ανάκληση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μομφή σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη ζητούν, με ανάρτηση τους στο διαδίκτυο τα μέλη Συντονιστικών 4 από τις περίπου 35-40 οργανώσεις του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Μιλούν, μεταξύ άλλων, για “μεθοδεύσεις που είχαν ένα και μόνον σκοπό, να εκπαραθυρώσουν και να εξοστρακίσουν τον μόλις πριν από ένα χρόνο εκλεγμένο από τη βάση πρόεδρο του κόμματος”.

Πρόκειται για τα μέλη των Συντονιστικών των οργανώσεων Ανω Κέντρου, Κάτω Κέντρου, Λευκού Πύργου και Τριανδρίας.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (12/9) ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην πρώτη αντίδραση μετά την καθαίρεσή του, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε από φίλους και μέλη του κομματος να μην «να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ».

Παύλος Πολάκης: Οι πυλώνες των θέσεών του για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τους τρεις πυλώνες των θέσεών του για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέπτυξε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παύλος Πολάκης, μιλώντας την Παρασκευή (13/9) στο OPEN.

«Κόμμα υπάρχει, μόνο που πρέπει να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του και να αναβαθμίσει και να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά του και να μαζικοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης. «Πρώτον, πρέπει να διατυπώσει ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό και αναγκαίο, με μια εκφώνηση που να θέτει σαφείς διαχωριστικές γραμμές και να κάνει μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να τάσσονται με αυτή τη μεριά. Μέχρι τώρα, αυτό δεν το εκπέμψαμε με αυτόν τον τρόπο. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η δικαιοσύνη – διαφάνεια και ο τρίτος είναι το κράτος», υπογράμμισε.

«Τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν οι συνταγματολόγοι»

Σε ό,τι αφορά όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε αρχικά στην ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη. «Τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν οι συνταγματολόγοι, τα εξηγούν τα ίδια τα κόμματα με τα θεσπισμένα τους όργανα. Όταν γίνεται η Κεντρική Επιτροπή, εγώ προσωπικά και άλλοι, όταν λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα προβλήματα, ζητάμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση, προκηρύσσοντας ο ίδιος εκλογές και ο ίδιος απαντάει και λέει ”όχι, κάντε μου μομφή”, σημαίνει πως αποδέχεται πως η υπερψήφιση της άρσης εμπιστοσύνης σημαίνει και αυτόματα και την έκπτωση από το αξίωμα. Αυτό έδειξε και με την δευτερολογία του και με τη στάση του την επόμενη μέρα, που πήρε τα πράγματά του, τα αρχεία που είχε σε υπολογιστές και έφυγε με τους συνεργάτες του».

«Ξεπερνάω αυτά για τις κουκούλες, κουκούλες φοράγανε οι δωσίλογοι, δεν φορά η Αριστερά» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Η διαδικασία ήταν με βάση το διαδικαστικό και έχουν ξαναγίνει αυτά. Η Ράνια Σβίγγου εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία και σε κάποια μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Αυτή η διαδικασία έγινε αποδεχτή από όλες τις πλευρές. Προφανώς, είδε πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημιουργία κάποιου άλλου σχηματισμού, θεωρώ πως το έψαξε. Το να ξαναθέτει το ζήτημα πως είναι αρχηγός κτλ είναι σαν να επιζητάς και πάλι τη δημοσιότητα, να δημιουργείς φασαρία και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Ραγκούσης: Δεν υπάρχουν αυθόρμητες συγκεντρώσεις -Πολιτικός αυτουργός ο Κασσελάκης

Για το πολεμικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε, εχθές, στην Κουμουνδούρου, όπου και η Πολιτική Γραμματεία κήρυξε, εκ νέου, έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε δηλώσεις του στο Action24, ο κ. Ραγκούσης ρωτήθηκε για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία και εάν επρόκειτο για αυθόρμητη συγκέντρωση.

«Είναι ένα κλίμα εχθροπάθειας, μίσους, τοξικότητας, εμφυλιοπολεμικής λογικής που δυστυχώς έφτασε μέχρι αυτό το σημείο εχθές, στελέχη του κόμματος που προσέρχονταν στη συνεδρίαση να προπηλακίζονται από 5-6» είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Ραγκούσης, στη συνέχεια, εξήγησε ότι αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν «αποτέλεσμα αυτού του κλίματος που έχει εισάγει μες στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης».

«Ο πολιτικός ιθύνων νους, ο πολιτικός όχι ο φυσικός αυτουργός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και η αντίληψη που, δυστυχώς, εισήγαγε στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Action24, iefimerida.gr, CNN

Παύλος ΠολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ