«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεντρική Επιτροπή υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του προεδρείου, Νίκος Σκορίνης, σε ανακοίνωση που ακολούθησε μετά το τέλος της μυστικής ψηφοφορίας που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «100» που κατέθεσαν και την πρόταση μομφής (σ.σ. και στήριξε και ο Παύλος Πολάκης) αναφέρουν ως αποτέλεσμα το 163-120 και 3 λευκά, ως αποτέλεσμα υπέρ της μομφής που «έριξε» τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμά του. Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνταν το 50% συν ένα, δηλαδή 148 επί συνόλου 295 μελών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πλέον ο Κασσελάκης δεν θα είναι ούτε υπηρεσιακός πρόεδρος και το πιθανότερο είναι πως τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα 210 εξ’ αυτών δια ζώσης, και τα 76 τηλεφωνικά με βάση την ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, κατά πάσα πιθανότητα το κόμμα οδηγείται σε έκτακτο Συνέδριο, όπου υπάρχει το -ακραίο αλλά υπαρκτό- σενάριο να στηριχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης και τελικά να μην γίνουν εκλογές.

Αν τελικά στηθούν κάλπες, θα έχουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Εκτός του Στέφανου Κασσελάκη υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Παύλος Πολάκης, Νικόλας Φαραντούρης και πιθανόν ο Σωκράτης Φάμελλος.

Με πληροφορίες από CNN, Documento

Διαβάστε επίσης:

«Μάχη» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη

Κεντρική ΕπιτροπήΠρόταση ΜομφήςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ