Πεδίο μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωί της Κυριακής η ψηφοφορία στην ΚΕ - Κασελάκης εναντίον Πολάκη και «87»

Την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη που κατέθεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι «87» με 100 υπογραφές μελών της Κ.Ε του κόμματος.

122 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν υπέρ του να γίνουν οι εκλογές για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με κάλπη.

Αντίθετα 90 τάχθηκαν υπέρ της ανοιχτής ψηφοφορίας.

Απουσίαζαν 83 μέλη της Κ.Ε, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εξακολουθεί να είναι ανοικτό. Όμως,για πρώτη φορά η πλευρά Κασσελάκη έχασε

Το χρονικό της αντιπαράθεσης

«Όταν αποφασίσουν πως θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν θα γυρίσω» είχε πει φανερά ενοχλημένος ο Στέφανος Κασσελακης στις 11 παρά 20 το βράδυ βγαίνοντας από την αίθουσα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, μέσα στην αίθουσα, το σώμα προσπαθούσε να αποφασίσει αν θα στηθεί κάλπη για την πρόταση μομφής ή αν θα γίνει φανερή, ονομαστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοποθετήσεις αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι και τις 19:30 όμως δόθηκε 2 ώρες παράταση.

Από τις 21:30 μέχρι τις 23:00 γινόταν συζήτηση για τον τρόπο εκλογής. Τρία στελέχη επιχειρηματολογούσαν υπέρ της κάλπης και άλλα τρία υπέρ της φανερής ψηφοφορίας.

Μετωπική Κασσελάκη – Πολάκη

Προηγουμένως Παύλος Πολάκης και Στέφανος Κασσελάκης είχαν ανταλάξει οξύτατους χαρακτηρισμούς, με φόντο και την προσωπική ζωή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί; Το lifestyle ή ο gay, ο ξένος, το αμερικάνικο; Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη, προσθέτοντας: «Είχα τελείως αλλά βιώματα για την έκθεση των πολιτικών στα ΜΜΕ. Μετά τις ευρωεκλογές, προσπαθώ να περιφρούρησω την προσωπική ζωή μου».

Γεροβασίλη: Μόνη λυτρωτική λύση οι νέες εκλογές προέδρου

«Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται» ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μόνη λυτρωτική λύση είναι να πάμε σε νέες εκλογές Προέδρου» υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκ των επικεφαλής της ομάδας των «87». Είχε προηγηθεί η πρόταση μομφής των «87». Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 8.30 το βράδυ.

Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές. Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Το νέο, σημείωσε στην παρέμβασή της, δεν είναι ηλικιακό. Είναι ιδεολογικό.

Με πληροφορίες από Documento, ProtoThema.gr

Κεντρική ΕπιτροπήΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ