«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά εσωκομματικές εκλογές - «Σταυρώνουν» τον Κασσελάκη Σπίρτζης και Γεροβασίλη

«Βόμβα» από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την διενέργεια εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, πιστός στις δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες στον Παύλο Πολάκη απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο και δεν χρειάζεται νέες εκλογες.

«Πήγαινε σε εκλογές γιατί η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πηγές που προκύπτουν από ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Documento.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου είναι ένα πρώτο κρας τεστ για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις ριζικές αλλαγές που πρότεινε για το καταστατικό του κόμματος, που φτάνουν μέχρι και την αλλαγή του ονόματος.

Χάος με το όνομα και το καταστατικό για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, οι καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να συναντούν εμπόδια ακόμη και από στελέχη της ομάδας των προεδρικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την χθεσινή διαβούλευση στην Επιτροπή Καταστατικού εκφράστηκαν πολλές ενστάσεις και έγινε διεξοδική συζήτηση με τα μέλη του οργάνου σε πέντε ώρες συνεδρίασης να φτάνουν μόνο μέχρι το άρθρο 10 από 50 που αποτελείται. «Αγκάθια« είναι τόσο το όνομα Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς , που φαίνεται να μπαίνει στον πάγο. Με πρόταση του Πάνου Ρήγα το ζήτημα του νέου ονόματος που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης θα συζητηθεί τελευταίο αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση και για τα 50 άρθρα.

Χ. Σπίρτζης: Τιμή μου αν διαγραφώ – Ο Κασσελάκης αν αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει

«Θα ναι τιμή μου αν διαγραφώ, γιατί θα διαγραφώ επειδή διατύπωσα τις απόψεις μου που δεν θα σταματήσω να τις λέω. Δεν αμφισβητώ τον πρόεδρο, αμφισβητώ την τακτική του. Την τακτική του στις ευρωεκλογές γιατί τα αποτελέσματα, παρότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, είπε ότι είναι σχεδόν ικανοποιητικά, κατά την άποψή μου ήταν καταστροφικά», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν βγήκε πρόεδρος, έταζε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα ότι θα έχουμε πολύ μικρή διαφορά έστω. Νομίζω ότι επειδή δεν λειτούργησε όλο συλλογικά τους τελευταίους μήνες, δεν συνεδρίαζαν τα όργανα, δεν έγινε τίποτα σε ένα επίπεδο δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει και την αποκλειστική ευθύνη», πρόσθεσε.

Ο. Γεροβασίλη«Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση»

Ούτε όμως και η Όλγα Γεροβασίλη χαρίστηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, αφού σε παρουσία της σε τηλεοπτικό πάνελ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επί λέξει «πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση», και ενώ το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μυρίζει «μπαρούτι».

«Κοντός ψαλμός το Σαββατοκύριακο» συμπλήρωσε καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Πρόσθεσε επίσης πως η ίδια δεν είναι από τους αναχωρητές, ούτε από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση, υπονοώντας πως θα είναι παρούσα και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα αν σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, η ίδια δεν απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ χαμογελαστή είπε πως «όσες φορές έχω αποκλείσει κάτι στη ζωή μου, το έχω κάνει».

Με πληροφορίες από Open, ΕΡΤ, Documento

Παύλος ΠολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ