Η αιχμηρή απάντηση του Μανώλη Γλέζου στον Αντώνη Σαμαρά

Με ανάρτησή του στο blog “Κίνηση Ενεργοί Πολίτες”, ο Μανώλης Γλέζος απάντησε στις δηλώσεις περί “αντρικής γραμμής” του αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Μέσω της ιστοσελίδας, ο Μανώλης Γλέζος απάντησε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: « Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου είχε συλληφθεί μια ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών. Όλοι οι άντρες υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας, εκτός από έναν, τον Πορφύρη Κονίδη, δικηγόρο και συγγραφέα. Στο στρατοδικείο όπου παραπέμφθηκαν, όσοι δεν υποχώρησαν, διότι αδίκημα ήταν η ιδεολογία, η Κρέουσα (τότε) και μετά Κρέουσα Κονίδη, δικηγόρος, οταν συναντήθηκαν, είπε στον Πορφύρη Κονίδη: “Συγχαρητήρια φέρθηκες σαν γυναίκα”».

Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Γλέζου ήταν το φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο ξεκίνησε από τον τρόπο με τον οποίο ο  Σαμαράς θέλησε να υπερασπιστεί το Σταύρο Παπασταύρου, λέγοντας: «Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη, επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής». Τότε πολλοί βουλευτές τον διέκοψαν και η κ. Κωνσταντοπούλου τον κάλεσε να μην υποτιμά τις γυναίκες.

ΒουλήΓλέζοςδηλώσειςΣαμαράς