ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχθηκε την έδρα Ηλιόπουλου - Πότε θα ορκιστεί

ΗΠόπη Τσαπανίδου αποδέχθηκε σήμερα (27/8) την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, που παραιτήθηκε προ λίγων εβδομάδων από βουλευτής Επικρατείας και αναμένεται σε λίγες ημέρες να ορκιστεί βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι της Τρίτης (27/8) επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Πόπη Τσαπανίδου να αποδέχεται την έδρα και να μπαίνει στη Βουλή, μετά από μήνες αποχής από το πολιτικό σκηνικό.

Η Πόπη Τσαπανίδου έφτασε στην Κουμουνδούρου περί τις 12:00 το μεσημέρι. Η δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναμένεται να λάβει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, μετά την παραίτησή του από βουλευτής Επικρατείας. Η συνάντηση ήρθε μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αύριο Τετάρτη (28.8), ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Βουλής, η Πόπη Τσαπανίδου θα ενημερωθεί και θεσμικά ότι είναι η πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Ο. Ηλιόπουλου. H παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα θα ανακοινωθεί με την έναρξη της συνεδρίασης στο Σώμα, ενώ το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

ΒουλήΠόπη ΤσαπανίδουΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ