«Κλείδωσε» το debate στο ΠΑΣΟΚ - Συμφωνούν οι υποψήφιοι

«Κλείδωσε» όπως όλα δείχνουν το debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με επιθυμία της Χαριλάου Τρικούπη να είναι η διεξαγωγή του να στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο κόμμα και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

«Υπάρχει καλή διάθεση για να γίνει το debate. Θέλουμε να έχει ευθύ και ανοιχτό διάλογο ώστε να γίνει και ένα πρότυπο. Θα γίνουν ερωτήσεις, ώστε να μάθει ο κόσμος. Έχουμε μια ανάγκη να την προχωρήσουμε τη διαδικασία ακόμα περισσότερο», είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γκλαβίνας, δίνοντας το στίγμα για το πώς ακριβώς σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ.

Όλοι οι υποψήφιοι είναι θετικοί για τη διεξαγωγή debate και το μόνο που απομένει είναι τα τυπικά της διαδικασίας, τα οποία θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως και να έχει η τηλεμαχία αναμένεται να διεξαχθεί μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη σημασία στην κούρσα των υποψηφίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε προτείνει την τηλεμαχία από τις 30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων. «Να γίνει συζήτηση ώστε ο τηλεθεατής να μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τις θέσεις του κάθε υποψηφίου όσον αφορά την πορεία της χώρας, τις προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, το πού στέκεται καθένας όσον αφορά τις συνεργασίες», είχε πει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας είχε στείλει, για όσους θυμούνται, επιστολή στις 8 Ιουλίου στην Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητούσε: «Τη διεξαγωγή κατά ελάχιστο δυο debates στη δημόσια τηλεόραση, με όρους που θα συμφωνηθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων. Το ένα με όλους τους υποψηφίους και το δεύτερο μεταξύ των επικρατέστερων στον δεύτερο γύρο. (Αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα debates, δεν έχω αντίρρηση)».

Ο Παύλος Γερουλάνος αν και είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο γύρων debate, πληροφορίες από το επιτελείο του αναφέρουν πως πλέον προσανατολίζεται, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, σε ένα.

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου θέλει να αξιοποιηθούν στο debate ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος εκτός της τηλεόρασης, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις, ενώ θετική ε,φανίζεται επίσης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Ieidiseis,gr

debateΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΠαύλος ΓερουλάνοςΧάρης Δούκας