Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δεξίωση πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη, 24/7) στο Προεδρικό Μέγαρο στην επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το Προεδρικό Μέγαρο έχει πλημμυρίσει από κόσμο προκειμένου να γιορταστεί αυτή η ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα που σήμανε την επιστροφή της Δημοκρατίας.


Οι προσκεκλημένοι φέτος είναι πολλοί και από διάφορους χώρους και η παρουσία τους έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Πηγή: YouTube/Screenshot

Εκτός από τους καθιερωμένους επίσημους προσκεκλημένους έχουν επίσης προσκληθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και δίνουν το παρών δήμαρχοι ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένοι αθλητές και αρχηγοί ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα, αλλά και απλοί πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και συγκίνησαν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη δεξίωση παρίστανται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλ.Χαρίτσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτρης Χούπης, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γιάννης Στουρνάρας, υπουργοί, υφυπουργοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες αθλητές κα.

Πηγή: YouTube/Screenshot

Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και εκπρόσωποι της Εθνικής ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004. Παρόντες είναι οι Αγγελος Μπασινάς, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Τοπαλίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς και Γιώργος Καραγκούνης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

αντιπολίτευσηδημοκρατίαμεταπολίτευσηπρωθυπουργόςΠτΔ