Δούκας: «50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν συμβιβάστηκε, δεν ξέχασε»

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε το Σάββατο (20/7) ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας, τονίζοντας πως «πενήντα χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε, δεν υπέκυψε, δεν συνήθισε».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο Χάρης Δούκας έγραψε: «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο ελληνισμός με οδύνη ανακαλεί στην μνήμη του, την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μισός αιώνας κατοχής είναι πολύς. Δεν είναι, όμως, αρκετός για να ξεχάσουμε. Πενήντα χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε, δεν υπέκυψε, δεν συνήθισε».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ζητούμενο είναι μια λύση πραγματικής ειρήνης, προόδου και ευημερίας, που θα επανενώνει τη χώρα και τον λαό της, σε συνθήκες δημοκρατίας, ασφάλειας, ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα
«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο ελληνισμός με οδύνη ανακαλεί στην μνήμη του, την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μισός αιώνας κατοχής είναι πολύς. Δεν είναι, όμως, αρκετός για να ξεχάσουμε.

Πενήντα χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός ΔΕΝ συμβιβάστηκε, ΔΕΝ παραιτήθηκε, ΔΕΝ ξέχασε, ΔΕΝ υπέκυψε, ΔΕΝ συνήθισε.

Ζητούμενο είναι μια λύση πραγματικής ειρήνης, προόδου και ευημερίας, που θα επανενώνει τη χώρα και τον λαό της, σε συνθήκες δημοκρατίας, ασφάλειας, ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

ελληνοτουρκικάκατοχήΚύπροςΧάρης Δούκας