ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή στη συνεδρίαση της ΚΕ το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» Δούκα - Ανδρουλάκη

Σε δύο 24ωρα θα ανοίξουν τα χαρτιά τους οι επίδοξοι μονομάχοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι φορτισμένο, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή, όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την εσωκομματική κάλπη και την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τη νύχτα των Ευρωεκλογών.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει οι αψιμαχίες, υπόγειες και μη, καθώς ο Χάρης Δούκας δέχτηκε σωρεία χτυπημάτων στα social media για απευθείας αναθέσεις σε πρώην βουλευτές του κόμματος, κλιμακώνοντας την εσωκομματική ένταση με φόντο την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. Κινήσεις, που οι υποστηρικτές του Δημάρχου Αθηναίων θεωρούν ότι υποκινούνται και από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Δούκας: «Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία, προϋποθέτει ελευθερία»

Ο Χάρης Δούκας, περνά στην αντεπίθεση και την Κυριακή θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει κάνει σημαντικό αγώνα, ανέβασε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης. Με αυτούς τους ρυθμούς θα γίνουμε κυβέρνηση το 2050».

Ο Χάρης Δούκας πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε ένας κύκλος επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ» και πως «τώρα πρέπει να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης».

Είπε επίσης για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι «με στήριξε και νομίζω πως τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε μια παρέα, έχουμε ευθύνη. Κρίνομαι όπως όλοι. Εγώ έχω τώρα ηθική υποχρέωση να κάνω αυτό που θεωρώ καλό για τον πολιτικό μας χώρο και για την χώρα»».

Να σημειωθεί ότι κάλεσμα συμπόρευσης στον Χάρη Δούκα απηύθυνε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βάζοντας στην άκρη τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Η πρόταση Ανδρουλάκη για τις εκλογές

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναμένεται να καταθέσει πρόταση για εκλογές για την ηγεσία εντός του 2024 και όχι το 2025, καθώς το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δεν επιτρέπει την μακρόσυρτη διαδικασία εσωστρέφειας.

Το ερώτημα τώρα είναι πότε ακριβώς. Ο Χάρης Δούκας έχει προτείνει στις 3 και 10 Νοεμβρίου, αφού προηγηθεί συνδιάσκεψη. Άλλοι εκτιμούν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα προτείνει τέλη του χρόνου (τέλη Νοεμβρίου με Δεκέμβριο) και άλλοι ότι θα αιφνιδιάσει, προτείνοντας προσφυγή στη βάση αρχές φθινοπώρου, ήτοι τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Υπάρχει, τέλος και μια μικρή μερίδα που θεωρώντας απρόβλεπτο τον Ν. Ανδρουλάκη δεν αποκλείει και άλλου είδους εκπλήξεις.

Χρηστίδης για υποψηφιότητα Δούκα: Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω έναν φίλο ή συνοδοιπόρο

Την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα σχολίασε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως «είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω έναν φίλο ή σύντροφο πολλών ετών». Σημείωσε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει τις φιλοδοξίες του» και πως «τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι το τι εκφράζει ο καθένας. Όπως και να λέγεται έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος».

ΑνδρουλάκηςΔούκαςΕΛΛΑΔΑΠΑΣΟΚπολιτική