Κασσελάκης για το κλείσιμο της Αυγής: «Η απόφαση είχε ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ»

Στην εποχή Τσίπρα τοποθετεί την απόφαση για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας από την Αμερική στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προσθέτοντας δηλαδή άλλο ένα μέτωπο στον καμβά των αιχμών προς τον προκάτοχό του.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα»

«Καταρχάς, η απόφαση του κλεισίματος του ημερήσιου φύλλου είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ πρόεδρος», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «πραγματικά, ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι της «Αυγής», όντως, όπως έχω πει γνωρίζω την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, απλά βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα».

«Προσφερθήκαμε να αναλάβουν την ”Αυγή” εξ’ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι, χωρίς να είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ό,τι ακούσαμε, δεν το επιθυμούν» εξήγησε από πλευράς του ο Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας ακόμη πως «έχουμε προσπαθήσει να βρούμε παραπάνω διαφήμιση, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα που ό,τι φανερό, τιμωρείται, είναι δύσκολο το να βρεις διαφήμιση από επιχειρήσεις σε κομματικό φύλλο».

Παράδειγμα η δωρεά

Κατόπιν αυτών, «προχωρώ σε κατάθεση της μάξιμουμ δωρεάς που μου επιτρέπει ο νόμος στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι 20.000 ευρώ ανά έτος και θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα μέλη των οργάνων, για τους βουλευτές και εκείνοι να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν, το κατά δύναμην, για να μπορέσουμε να κάνουμε την μετάβαση στους εργαζόμενους.

«Η ”Αυγή” διαδικτυακά θα συνεχίσει να υπάρχει. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή από το έντυπο, καθημερινό φύλλο ζημιωνόμαστε κάθε μέρα, οικονομικά. Δεν σημαίνει ότι δεν θα παράγουμε περιεχόμενο. Υπάρχουν τρόποι που μπορεί αυτό το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό, να συνεχίσει να προσφέρει. Ας αρχίσουμε με την οικονομική βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στο κόμμα μας, αρχίζοντας με δωρεά στο syriza.gr», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Εφημερίδα ΑυγήΚασσελάκηςπολιτικήΣΥΡΙΖΑ