Ενισχυτικό πλαίσιο για να περιορίζονται οι δικαστικές αστοχίες προανήγγειλε ο Φλωρίδης

Την πρόθεσή του να παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών ένα νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο καθώς «ο γολγοθάς μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι δικαστικές αστοχίες να περιορίζονται» προανήγγειλε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στη σκιά των αντιδράσεων για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως να αφήσουν ελεύθερο τον Απόστολο Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

«Αν προλάβω αυτή την εβδομάδα το αργότερο στις αρχές της επόμενης θα ανακοινώσουμε νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο. ο αγώνας αυτός δεν σταματάει» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Φλωρίδης και εξήγησε στη συνέχεια ότι «θα περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις οι οποίες ορίζουν πιο καθαρά πιο συγκεκριμένα πιο καλά πιο δημιουργικά το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης».

«Έτσι κι αλλιώς το πλαίσιο το δικονομικό είναι ένα πλαίσιο που περιγράφει ενέργειες, βήματα, διαδικασίες, πράξεις, ελέγχους. Αυτό πρέπει να καταστεί πιο συγκεκριμένο, πιο προστατευτικό για τον δικαστή αλλά κυρίως για τα θύματα και όσους εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις. Αυτά πρέπει να τα οδηγήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την κοινωνία από αυτούς που καταφέρνουν να τρυπάνε ένα προστατευτικό πλέγμα» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα βάσει των οποίων έγινε γνωστός στις αρχές ο ξυλοδαρμός της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, η σύλληψή του και η άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε «το τι αντιμετωπίσαμε στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο δεν λέγεται από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εγώ, έλεγαν, ήμουν ακροδεξιός που εισάγει μεσαιωνικές διατάξεις που πλήττουν τα δικαιώματα των κρατουμένων. Τότε υπήρξε αντεπίθεση συντονισμένη από βουλευτές της ΝΔ ότι έχουμε μια μάχη που αφορά την μόνιμη αγωνία της κοινωνίας πού θα πάμε. Οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του νέου ποινικού κώδικα ήταν οι ακροδεξιοί και χρησιμοποιούσαν την ίδια φρασεολογία με την αριστερά. Όλοι αυτοί οι υποκριτές που παρουσιάζονται ως προστάτες της κοινωνίας, τους κώδικες αυτούς που επιχειρούν να προστατεύσουν την κοινωνία τους πολέμησαν με τη φρασεολογία της αριστεράς»

Ειδικά, δε, για την υπόθεση Λύτρα υπενθύμισε ότι «αν δεν είχαμε αυτό το πλαίσιο προστασίας ο γιατρός αν επέμενε θα είχε καταλήξει με χειροπέδες. Όταν το θύμα εκβιαζόμενο από τον θύτη δεν λέει την αλήθεια και ο γιατρός επιμένει, ο θύτης έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του με την ψευδή κατάθεση που οργανώνει για να κυνηγήσει τον γιατρό».

ΕΛΛΑΔΑενδοοικογενειακή βίαπολιτικήΦλωρίδης