Συνεδρίαση της Νέας Αριστεράς στον απόηχο του αρνητικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών

Για τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος συνεδρίασε το πολιτικό κέντρο της Νέας Αριστεράς που αριθμεί περίπου 30 μέλη.

Κοινή εκτίμηση ότι τόσο η έκρηξη της αποχής όσο και η άνοδος της ακροδεξιάς δημιουργούν ένα συνολικά αρνητικό περιβάλλον. Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας δεν οδήγησε σε ενίσχυση προοδευτικών δυνάμεων, όπως λένε, ενώ αντιθέτως έδωσε ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Στις 29-30 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος, η προετοιμασία του 1ου συνεδρίου της Νέας Αριστεράς καθώς και πολιτικές πρωτοβουλίες για όλα τα ανοιχτά ζητήματα όπως το κόστος ζωής αλλά και οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

Η οργανωτική και πολιτική ενίσχυση της Νέας Αριστεράς θα αποτελέσει κεντρικό ζητούμενο των παραπάνω διαδικασιών.

Η Νέα Αριστερά πιστεύει στην ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών μετώπων πάνω στα κεντρικά ζητήματα της εποχής μας όπως η έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων, της κλιματικής κρίσης και του αιτήματος για ειρήνη κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στις νέες κούρσες εξοπλισμών. Τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας εναλλακτικής πρότασης για την κοινωνία, καταλήγουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

ΕΛΛΑΔΑΝέα Αριστεράπολιτική