Όχι παιχνίδια με το εθνικό συμφέρον - Καμία βοήθεια για καταστροφή ή «γυριστή» χωρίς κόστος

«Είστε εγκλωβισμένοι σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν έχετε εντολή ρήξης ούτε κοινοβουλευτική στήριξη για να προχωρήσετε στην στροφή στο ρεαλισμό», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, μιλώντας στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση κρύβει το κείμενο της παράτασης και δεν το φέρνει στη βουλή, για να μη φανεί, όπως ανέφερε, ότι πήραν τα 11 δισεκατομμύρια του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα εκλιπαρεί να τα πάρει πίσω.  «Ωραία διαπραγμάτευση», σχολίασε ειρωνικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αντί να συνεχίσει από εκεί που ήταν η χώρα την παραμονή των εκλογών, «την βύθισε ακόμη περισσότερο στο Μνημόνιο, με μόνη προοπτική το τρίτο Μνημόνιο».

«Λέγατε δεν θέλουμε δόση. Εκλιπαρείτε για τις δόσεις. Λέγατε δε μιλάμε με την τρόικα. Διαπραγματεύεστε με τους τρεις θεσμούς και τρέχετε από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο», είπε. «Χρωστάτε την υπόστασή σας στην αντιμνημονιακή ψευδολογία πάνω στις πλάτες της δικής μας υπευθυνότητας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «ζείτε τώρα την σκληρή διαπραγμάτευση, σκεφτείτε τι γινόταν το 2011 και το 2012», ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνηση καθώς «επιδείνωσε όλα τα μεγέθη παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι».

«Έχουμε επαναφορά αγωνίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση με τις δηλώσεις των στελεχών της για grexit», σημείωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ούτε κοινωνική εντολή ρήξης ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία νομιμοποίησης», ενώ την κάλεσε «να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον».

Και όσον αφορά στο δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη ή όχι της εθνικής διαπραγμάτευσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «μην περιμένετε βοήθεια για την καταστροφή ή για “γυριστή” χωρίς κόστος».

Τέλος εκτίμησε ότι δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Το μοναδικό ερώτημα θα είναι παραμονή ή όχι από το ευρώ. Ούτε εκλογές μπορούν να γίνουν. «Όλα εδώ πληρώνονται».

ΒενιζέλοςΒουλήΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ