Θετική στο νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά / μη κρατικά πανεπιστήμια εμφανίστηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, που χαρακτήρισε «επιχειρήματα φόβου» τα όσα υποστηρίζουν οι επικριτές της μεταρρύθμισης.
«Αν ήμουν βουλευτής, θα ψήφιζα το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, ορισμένες φορές στη χώρα μας ένα κομμάτι του πολιτικού προσωπικού αρνείται να προχωρήσει στον 21ο αιώνα και μένει στη δεκαετία του ’80», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», προσθέτοντας: «Η συζήτηση που γίνεται για τα μη κρατικά γίνεται με επιχειρήματα φόβου. Όσοι μιλάνε εναντίον τους, μιλάνε μόνο με επιχειρήματα φόβου».
Μεταξύ άλλων, η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε: «Η συζήτηση στη χώρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και για πολλά άλλα, σας θυμίζω ότι αυτή την περίοδο συζητάμε το θέμα του αγροτικού αλλά είναι σαν να βρισκόμαστε στο ’80. Συζητάμε για πετρέλαια, για ΦΠΑ κ.λπ., είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, στα μη κρατικά πανεπιστήμια συμβαίνει το ίδιο. Πριν από μια εβδομάδα κάναμε με το ΔΙΚΤΥΟ τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης, η κατάσταση που περιεγράφηκε είναι της δεκαετίας του ’80, δηλαδή μερικές φορές υπάρχει μια αίσθηση ότι αρνούμαστε να κινηθούμε προς τα μπροστά. Από μια αντιπολίτευση που θέλει να γίνει πόλος και εναλλακτική ως πόλος κυβέρνησης περιμένει κανείς να βάλει τον 21ο αιώνα μπροστά και να πει τι θα κάνει».
Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Η περήφανη πολιτική μας τάξη έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να μπει στον 21ο αιώνα. Ποια είναι τα βασικά επιχειρήματα εναντίον; Όλα ξεκινούν από τον φόβο, είναι επιχειρήματα φόβου. Μην τυχόν και δεν λειτουργούν καλά, μην τυχόν και εξαφανίσουν τα περιφερειακά, μην τυχόν και ανταγωνιστούν τα κεντρικά, μην τυχόν και οι πλούσιοι μπορούν να πάνε και οι φτωχοί δεν μπορούν να πάνε, όλα είναι επιχειρήματα φόβου. Πρέπει να απαντήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν στη δημοκρατία η ανάπτυξη να βασίζεται στον φόβο».
Ερωτηθείσα αν θα ψήφιζε υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην περίπτωση που ήταν σήμερα βουλευτής, απάντησε: «Φυσικά και θα ψήφιζα».