Κυβέρνηση: Στόχος να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών με την πρόσθετη αρωγή έως 10.000 ευρώ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές.

Ο κ.Μαρινάκης τόνισε πως «Ένα βασικός πυρήνας αιτημάτων έχει να κάνει με τον Daniel και τις καταστροφές που υπέστησαν και οι ίδιοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες. Μία από τις βασικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η επίσπευση μεγαλύτερου μέρους της προκαταβολής έναντι της οριστικής αποπληρωμής… για να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών. Εκεί που είχαν πάρει δηλαδή 2.000 ευρώ, όσοι μπουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα και κάνουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκαταβολή δεν θα είναι 2000 ευρώ, αλλά θα αυξηθεί και θα πάει από 5.000 έως και μέχρι 10.000 ευρώ».

Η κλίμακα για το μέγεθος της ζημιάς και της αρωγής

Σε ερώτηση για το πώς θα οριστεί το μέγεθος της ζημιάς απάντησε: «Υπάρχει μια κλίμακα με βάση τα όσα αρχικά ανακοινώθηκαν μετά τον Daniel και ο λόγος που αρχικά ήταν 2.000 ευρώ και τώρα μεγαλώνει είναι γιατί έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις και είναι ένα ποσό το οποίο φαίνεται ότι είναι η ελάχιστη ζημιά και έτσι έχει νόημα να πάει εκεί η προκαταβολή και στη συνέχεια προφανώς αν υπάρχει και κάτι περισσότερο, θα καταβληθεί».

«Τα αιτήματα δεν είναι μόνο τα θέματα της αρωγής είναι και το πετρέλαιο που ειδικά για τους αγρότες είναι ζωτικής σημασίας. Έγινε δύο χρονιές και προφανώς και εξετάζει η κυβέρνηση αυτό να επαναλαμβάνεται όποτε υπάρχει αυξημένη ανάγκη», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, να ικανοποιεί σταδιακά τα αιτήματά τους

Στην συνέχεια ο κ.Μαρινάκης τόνισε πως οι παροχές της κυβέρνησης είναι παροχές οι οποίες εξετάζονται συνεχώς. «Δίνονται έξτρα χρήματα είτε σε αγρότες είτε σε άλλους επαγγελματίες από το πλεόνασμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας. Όσοι ειρωνεύονταν για παράδειγμα την επενδυτική βαθμίδα, ας δούνε τα νέα για το δεκαετές ομόλογο και πόσο σημαντικό είναι στην ελληνική οικονομία και στο να μπορούν να στηρίζονται οι πολίτες».
Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, να ικανοποιεί σταδιακά τα αιτήματά τους με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και δεν θα εξαγγείλει ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να κάνει.

αγρότεςΕΛΛΑΔΑμέτραπολιτική