Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η δεύτερη ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης και τη δευτερολογία του Στέφανου Κασσελάκη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Ομπρέλα δεν αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή , ενω το μεσημέρι – εκτός απροόπτου – περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση τους για αποχώρηση από το κόμμα.
Παράλληλα, η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει και χωρίς την παρουσία της «ομάδας Αχτσιόγλου».
Εν τω μεταξύ με δήλωσή της η Εφη Αχτσιογλου διέψευσε κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί της χθες ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο κ.Τεμπονέρας και αυτός προσανατολίζεται να απέχει.
Πως θα διαμορφωθεί η Πολιτική Απόφαση
Τα στελέχη που διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά με το δημοψήφισμα, όμως παρέμειναν στη συνεδρίαση, επιθυμούν να ενταχθεί στο κείμενο μια διατύπωση αποτροπής του δημοψηφίσματος ή αποσύνδεσής του από τις διαγραφές.
Αυτό θα σημαίνει υποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη θα κρίνει, όμως αν θα έχει την πλειοψηφία. Θα περιλαμβάνει και πολιτική καταδίκη όσων στελεχών βάλουν κατά του κόμματος υπονομεύοντας τη λειτουργία του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στο προ-σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά, αυτό βέβαια θα αλλάξει.
Τροπολογίες-Προσθήκες στην Πολιτική Απόφαση , σύμφωνα με πληροφορίες:
1. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.
Τα μέλη της Π.Γ.
– Γεροβασιλη Όλγα
– Ζαχαριάδη Κώστας
– Θεοχαρόπουλος Θανάσης
– Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
– Ραγκούσης Γιάννης
– Φλαμπουράρης Αλέκος
Το κλίμα χθες ήταν εκρηκτικό μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αναφορά ειδικά για «πέμπτη φάλαγγα» θεωρήθηκε εμπρηστική, ενώ με την επιμονή στο δημοψήφισμα έδειξε πως εξακολουθεί να επενδύει στην αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, με τα όργανα να περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Στο κάδρο μπήκε πιο ξεκάθαρα αυτή τη φορά και η Επιτροπής Δεοντολογίας για αυτό άλλωστε του απάντησε και ο πρόεδρος της Αντώνης Κοτσακάς πως “δεν εντέλλεται από κανέναν”. Εκτός απροόπτου οι εργασίες της επιτροπής θα κλείσουν με την δευτερολογία του Στέφανου Κασσελάκη.